Skip to main content

Még egy magyar élelmiszer a csúcskategóriában

| Gourmet Riporter | Fitt és fenntartható

A Donum Terrae 2016-os évjáratú pirított tökmagolaja bekerült a Great Taste Awards 50 legjobb élelmiszere közé. A londoni versenyen ez más a második nagy elismerés, hiszen a chocoMe egyik csokoládés bonbonját is beválasztották a Top 50-be.

 

A londoni Great Taste Awards a világ egyik legnagyobb élelmiszereknek rendezett versenye. Idén több magyar cég is nyert egy, kettő vagy három csillagot termékeivel (a Donum Terrae nyári sikereiről EBBEN A CIKKBEN számoltunk be). Az 50 legjobb terméket a 3 csillagot elnyert élelmiszerek közül választják ki egy ismételt tesztelés során.

Csak hogy az olvasó el tudja képzelni, mekkora eredményt ért el a magolajokat és krémeket gyártó cég: idén több mint 12 300 terméket neveztek be a versenyre a világ minden tájáról. Nagyjából az élelmiszerek negyede kapott egy csillagot, 1100 kettőt és csupán 165 hármat. Ez utóbbi szűk körből került ki a Top 50, amelybe a Donum Terrae tökmagolaján kívül a magyar csokoládégyártó manufaktúra, a chocoMe egyik terméke is bekerült (erről ITT ÍRTUNK bővebben).

Aki meg akarja ízlelni az exkluzív terméket, sietnie kell, mert amint arról Danyi Éva cégalapító a flavor.hu-t tájékoztatta, nagyjából 500 palackjuk van még a 3 csillagos tökmagolajból.

A Donum Terrae 2011 óta működik, s delikát magolajokat, magkrémeket és gyümölcseceteket készít. A vállalkozás nevének jelentése: a Föld ajándéka. A tökmagot maguk termelik (egész pontosan Danyi Éva szülei, Horgoson), a többi alapanyagot szigorúan válogatják össze, főként a környékbeli termelőktől és kereskedőktől.

 

Címkefelhő