Rangos elismerés a krémes állagú májasnak

A Gyulahús Kft. ismét Érték és Minőség díjat nyert, ezúttal a cég által gyártott Gyulai Sertés Minimájas érdemelte ki a rangos elismerést. A Gyulai Májasoknál az állomány krémességét, simaságát nem tejszín és tejszármazékok, valamint gluténtartalmú gabonaliszttel érik el, hanem technológiai eljárásokkal.

Cikk folytatása

A jövő útja: a kisléptékű önellátás

Alig enyhült valamelyest a koronavírus-járvány Európában, az orosz-ukrán háborús konfliktus hatására az egész kontinens került az élelmiszer- és energiaválság kutyaszorítójába. De hogyan segíthet magán ebben a helyzetben egy hétköznapi ember? Erre kínál néhány megoldást a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége, akik szerint életvitelünkben a legfontosabb az önként vállalt egyszerűség, a felesleges fogyasztás kerülése. 

Cikk folytatása

Egyre többen foglalkoznak biogazdálkodással

A koronavírus-járvány átformálta az életünket. A kevés pozitív hatásának egyike, hogy sokan fordultak az egészséges táplálkozás, azon belül is a saját zöldségek és gyümölcsök termesztésének irányába. Becslések szerint Magyarországon idén már 50 ezernél is több háztartás foglalkozott a bio zöldségek és gyümölcsök termesztésével. Ez a szám azonban még mindig távol áll a környező országok eredményétől.

Cikk folytatása

Harmonikus ízvilág: mákos–fehér csokis almatorta 

A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászok számára rendezett versenyét idén a solymári Hesz Rita nyerte mákosfehér csokis almatorta elnevezésű alkotásával. A győztes édesség nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát- és kalóriaértékének köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető.

Cikk folytatása

Szeretettől Édes Főzősuli

Egészségtudatos kampányt indított a Civilút Alapítvány a Sportos Cukorbetegek Egyesülete szakmai együttműködésével. Az oktató, online főzősuli segítséget nyújt a cukorbeteg gyermeket nevelő szülőknek és az egészséges életmódot követőknek. Vrábel Krisztina gasztrobloggerrel közösen bemutatják, hogyan készülnek azok az ételek, amelyeket cukorbeteg gyerekek és felnőttek is fogyaszthatnak.

Cikk folytatása

A gép, amivel csökkentheti az ökológiai lábnyomát

Egy átlagos magyar állampolgár több mint 65 kilogramm élelmiszert dob ki a szemétbe évente. A Sage új terméke, a FoodCycler azonban radikálisan csökkentheti a szemétbe kerülő élelmiszerek mennyiségét. A szerkezet által előállított ökocsipsszel pedig akár muskátlink növekedését is serkenthetjük.

Cikk folytatása

Igyon vizet, tegyen egészségéért!

Az egészséges táplálkozás fontos része a megfelelő folyadékbevitel. Az optimális hidratáltság és az egészséges életmód támogatására az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az egészségügyért felelős államtitkársággal másodszor hirdeti meg országos kampányát. Az októberi Aqua Challenge célja, hogy egy hónapon át minden résztvevő csak vizet igyon folyadékpótlás céljából.

Cikk folytatása

Tojásból túrós csusza? Nem lehetetlen!

Sokan küzdenek manapság ételérzékenységgel, ami miatt sok finom ételről, italról le kell mondaniuk. Szerencsére ma már sok problémára létezik megoldás, a laktózérzékenyeknek például a ToTu, tojásfehérjéből készülő termékcsalád biztosíthatja a tejtermékek pótlását.

Cikk folytatása

Új alkalmazás segíthet a fogyókúrában

Már a magyar piacon is elérhető a cseh Dine4Fit applikáció, amely a fogyókúrás appok között Közép-Európa egyik meghatározó alkalmazásává nőtte ki magát. Az applikáció már több millió felhasználót segít aktívan a földrészen, használata egyszerű, segítsége nagyszerű.

Cikk folytatása

Ne együnk meg hetente egy bankkártyát!

Mindenkinek jó hír, hogy júliustól nem lehet forgalomba hozni számos egyszer használatos műanyagot, mint például az evőeszközt, a tányért vagy a szívószálat. Ugyanakkor ez talán csak az első lépés egy helyes úton, hiszen ma még körülbelül 5 gramm mikroműanyagot viszünk be hetente szervezetünkbe, mintha megennénk egy bankkártyát. Ezért is üdvözlünk minden olyan programot, mint a műanyagmentes július nemzetközi kihívás, amihez csatlakozva mindannyian tehetünk a saját egészségünk és bolygónk élővilágának megóvásáért.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017