Ne együnk meg hetente egy bankkártyát!

Mindenkinek jó hír, hogy júliustól nem lehet forgalomba hozni számos egyszer használatos műanyagot, mint például az evőeszközt, a tányért vagy a szívószálat. Ugyanakkor ez talán csak az első lépés egy helyes úton, hiszen ma még körülbelül 5 gramm mikroműanyagot viszünk be hetente szervezetünkbe, mintha megennénk egy bankkártyát. Ezért is üdvözlünk minden olyan programot, mint a műanyagmentes július nemzetközi kihívás, amihez csatlakozva mindannyian tehetünk a saját egészségünk és bolygónk élővilágának megóvásáért.

Cikk folytatása

Méhecskehotellel várják a szorgos rovarokat Budakeszin

Egyedülálló kezdeményezés indult főváros mellett, Budakeszi közelében: a fenntarthatóság és a fajgazdagság érdekében kétszáz őshonos, virágzó fát és ugyanennyi cserjét ültetett el a Pilisi Parkerdő. Az erdészek kihelyeztek még két méhecskehotelt és két kaptárt is, hogy hasznos rovarokat a környékre vonzzák.

Cikk folytatása

Már a konyhában is készíthetünk Pepsit

A kólát vagy szereti valaki, vagy nem. Abban azonban mindenki egyetért, hogy ha már fogyasztjuk, örömmel lemondanák a magnumok cipeléséről. A kóla fanoknak igazán jó hír, hogy a világ vezető szódagépgyártója, a SodaStream összefogott a Pepsivel, így most már otthon is előállíthatjuk a megszokott ízeket. És még a környezetet is óvjuk vele.

Cikk folytatása

Oxigéndús forrásvíz biztosíthatja a test harmóniáját

Sári Évi színész-énekesnő hajlamos a hízásra, ezért különösen oda kell figyelnie, mit fogyaszt, mennyit mozog, és hány órát alszik. A sportot, a megfelelő táplálkozást és a vízfogyasztást tartja az életmódja egyik legfontosabb alapelemének. Noha glutén- és laktózérzékeny, mégis kiváló formában tartja magát. Most elárulja, hogyan táplálkozik és milyen módon igyekszik megőrizni fiatalos alakját.

Cikk folytatása

Kollagén kívül-belül

Pikali Gerda színésznő igyekszik megfelelően ápolni a bőrét, és nemcsak külsőleg, hanem belülről is minél jobban táplálni. Mivel érzékeny a bőre, időnként kiütések is megjelennek az arcán, de a színésznő elárulja, hogyan tud megküzdeni e sokakat érintő problémával. 

Cikk folytatása

Idén korábban gyűjthetünk medvehagymát

A szakemberek előrejelzése szerint az enyhe tél miatt az átlagosnál hetekkel korábban, akár már február utolsó napjaiban elkezdődhet a medvehagyma idei szezonja. A Baranya megyében gazdálkodó Mecsekerdő területein – a korábbi évekhez hasonlóan – saját felhasználásra, fejenként, napi két kilogramm szedhető a vitamindús növényből, míg a kereskedelmi mennyiségű gyűjtésre az idén új szabályok vonatkoznak.

Cikk folytatása

Hogyan előzzük meg a túlevés miatti rosszullétet?

Talán soha nem vártuk még ennyire a karácsonyt, mint idén. A stresszel teli óév mindenkit megviselt szellemileg és fizikálisan egyaránt. A karácsony hangulata, a család és az ünnepi fogások segíthetnek feledni a megpróbáltatásokat. Ilyenkor azonban nagyon könnyű elveszteni a kontrollt, és könnyen túlesszük magunkat, ami nagy megterhelés a szervezetnek. Ha elolvassa cikkünket, megtudhatja, miként vigyázhat egészségére az ünnepek alatt.

Cikk folytatása

Köténystaféta a kék kör jegyében

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 9-15. között rendezvénysorozatot szervez a Diabétesz Világnap kapcsán. Az Egy Csepp EgészségFeszten egy héten át minden az egészségről szól: talkshow-k, ingyenes szűrések, tanácsadások, játékok, valamint ismeretterjesztő webinárok formájában. A Köténystaféta videós kihívásban közismert emberek főznek saját konyhájukban.

Cikk folytatása

Vitamindús gyümölcsök hívogatnak a Pilisi Parkerdőbe

Egészségünk megőrzése a legfontosabb a pandémia idején is. Sokat teszünk érte, ha rendszeresen kirándulunk, s még többet, ha erdei vadgyümölcsök is fogyasztunk. A Pilisi Parkerdő vadon termő gyümölcsei közül a csipkebogyó, a galagonya és a húsos som valóságos vitaminbomba. Nincs akadálya, ha valaki nemcsak megkóstolni szeretné ezeket, hanem haza is vinne belőlük, amelyre korlátozott mennyiségben lehetőség nyílik.

Cikk folytatása

„Tényleg számít, hogy mit eszünk”

Hogyan fordíthat egy betegség az egészséges élelmiszerek, egy vállalkozás elindítása, hovatovább a csokoládékészítés felé? Az Agárdon működő, a közelmúltban hazai és nemzetközi díjakat nyerő Chocorinónál már tudják. Riportunkból receptjük mellett az is kiderül, miként lehet összeegyeztetni az „édesség” készítését az egészséges életmóddal.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017