Ahová Szent Márton is szívesen beülne

Szombathelyen biztosan a legjobb vendéglátóhelyek közé tartozik a Balmora Warming Hut, ami igen nagy érdem, mivel egy kávézóról van szó. Nemcsak azért állítjuk ezt, mert modern, profi, vendégszerető hely, hanem ezt mondatja velünk a gazdag kínálat is, legyen szó kávés italokról, süteményekről, pékáruról vagy szendvicsekről. 

 

A Balmora Warming Hut enteriőrje nordic stílusú, letisztult, fa, beton és szürke szövet anyagokkal operáló, a centrumban nagy bukszussal. A hatalmas ablakoknál kialakított helyekért állandó a versengés a vendégek között, nem hiába: a Balmora Szent Márton szülővárosában, Szombathely kellős közepén, a város főterén található, azaz pompás a kilátás. A kávézó előtt teraszt is kialakítottak, amit egy különleges megoldással, az asztalok lábához szerelt melegítőkkel tesznek a hűvösebb időben is komfortossá.

Balmora 01A Balmora Warming Hut (utóbbi szóösszetétel jelentése: melegedő) a mai elvárásokhoz felnőtt, profin működtetett, széles választékkal működő specialty kávézó, a belváros éke, ahová bármely napszakban betérhet a vendég, s ami Európa bármely városában megállná a helyét. Hogy miért állítjuk mindezt?

Balmora 10

A felszolgálók kedvesek, informatívak, hangtalan és sebesen teszik a dolgukat. A kávét a soproni One Eleven pörkölő biztosítja. A kávés kínálat gazdag, amit próbáltunk, hibátlanul került az asztalunkra. Ilyen volt a presszó, a dupla presszó, az americano, illetve a frissen facsart narancslé cold brew-val. Ez utóbbi különösen elnyerte a tetszésünket.

Balmora 05

Az édesszájúakat igencsak elkényezteti a Balmora, ezt választékot ugyancsak teszteltük. A süteményeket – amint azt egyik barátságos felszolgálótól megtudtuk – a tulajdonosok készítik. Szerencsére, tesszük hozzá, hiszen így nem vész el a gondosság és a szív, nem egy nagyipari tömegtermék kerül a vendég tányérjára, hanem lélekkel készített egyedi desszertek.Balmora 02

Egy hatalmas vitrinben több különböző tortából válogathatunk minden nap. Mi az áfonyás gesztenyetortát, a kakaós málnatortát és a sajttortát teszteltük, egyik jobb volt, mint a másik, de a gesztenyés külön klasszis kategória.

Balmora 09

Az ételkínálat szintén gazdag, fogyasztottunk bagelt serranóval, sajttal, kaprival, szendvicset prosciuttóval, mindezek frissen melegítve érkeznek, valamint óriás szendvicset, ami alatt baguette-et kell érteni mindenféle földi jóval tömve. Aki könnyedebbre vágyik, zabkását vagy friss pékárut is választhat. Mindig van különböző töltelékekkel készített friss croissant.

Balmora 08

A vendég akár olvasgathat is, ha kedve tartja, ehhez a pulton és a polcokon talál muníciót, újságok és könyvek formájában. Bevalljuk, mi is jócskán időztünk minden nap, amikor betértünk a „Melegedőbe”. Aki szereti a skandináv stílust, értjük ez alatt a pörkölést, az enteriőrt, az ugyanúgy nehezen szabadul a kellemes atmoszférát pulzáló kávézóból.

Balmora 06

Ami egyébként több mint kávézó, hiszen este kilencig nyitva tart, hétvégén még tovább is. Itt talán még Szent Márton is szívesen időzne.

 

Copyright PuzzleMedia 2017