Ahová Szent Márton is szívesen beülne

Szombathelyen biztosan a legjobb vendéglátóhelyek közé tartozik a Balmora Warming Hut, ami igen nagy érdem, mivel egy kávézóról van szó. Nemcsak azért állítjuk ezt, mert modern, profi, vendégszerető hely, hanem ezt mondatja velünk a gazdag kínálat is, legyen szó kávés italokról, süteményekről, pékáruról vagy szendvicsekről. 

Cikk folytatása

Claude Chiron: „A desszert olyan, mint egy ékszer, tündökölnie kell!”

Úgy kell megalkotni egy sütemény receptjét, hogy az elkészítés során ne használjunk tartósítószereket, de az édesség sokáig friss és kívánatos maradjon – vélekedik a napokban Budapesten járt neves cukrász, Claude Chiron. A francia mester több mint harminc éven át dolgozott Franciaország legismertebb cukrászdájában, a Dalloyau-ban. Rengeteg tapasztalatot gyűjtött, egyszer a francia elnökkel szeletelt fel egy óriási ünnepi lepényt.

Cikk folytatása

A nagybögyű kisasszony, a pikoló és a főúr

A fekete évszázadok óta fontos szerepet töltött be a magyarok életében is, ám téved, aki azt gondolja, elődeink kizárólag a keserű ital kedvéért jártak a kávéházba. Az indokok közül a legfontosabbnak az információ begyűjtése számított, majd urak esetében következett a kokettálás szép kaszírnőkkel és egy kis biliárd, hölgyek esetében a divatlapok olvasgatása. S olykor egy kis (vagy nagyobbacska) hitelhez jutás, amit a főúr kölcsönzött az arra érdemeseknek. 

Cikk folytatása

A nagymama receptjéből főznek

Olyan töltött káposztát és halászlevet készítünk majd, amiért érdemes lesz hozzánk jönni – jelentette ki Tóth Zoltán, a Zsolnay Kávéház konyhafőnöke. Terveikkel kapcsolatban elmondta: szeretnék az előző századforduló hangulatát visszacsempészni a kávéházba, irodalmi esteket terveznek és ököruszálylevessel várják a családokat. A vendég világos vagy olaszos pörkölésű kávé közül választhat, ami mellé egyszerre három híres magyar édességet is megkóstolhat, ha Zsolnay-trilógiát rendel.

Cikk folytatása

Kapszulába töltik a prémium kávét

Lonkai Márton minden nap szeretett volna finom kávét inni, ezért egy szép napon arra gondolt: a legegyszerűbb, ha ehhez alapít egy saját kávézót. Így született meg a Steamhouse Cafe a Batthyány téri csarnok emeletén. Az elmúlt másfél év a tulajdonos és munkatársai életét is megváltoztatta, a helyzet azonban egy nem mindennapi innovációhoz vezetett: kapszulákat kezdtek gyártani.

Cikk folytatása

Kóstolja meg a tulajdonos kedvencét!

A csokoládét szeretők széles tábora megszokhatta már, hogy ősszel a chocoMe számos újdonsággal lepi meg rajongóit. Táblás különlegességek, a Petit 9 család új ízei, valamint a tavasszal bevezetett chocoMe Jam újabb verziója is megtalálható a cég folyamatosan bővülő, jórészt díjnyertes csokoládékból álló termékpalettáján.

Cikk folytatása

Csokipasztillát olvasztani nem nagy truváj

Nem akartak többé tucatterméket gyártani, ezért ültetvényeket kerestek fel, hogy a farmerektől tanuljanak és vásároljanak kakaóbabot – így kezdődött az albertkázmérpusztai ChocoCard metamorfózisa. Az idő múlásával mind mélyebbre merültek a csokoládé készítésének rejtelmeiben, ma pedig már arra törekednek, hogy tapasztalataikat minél több embernek átadják.

Cikk folytatása

Főszerepben a napraforgó, a sárgabarack és a vilmoskörte

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny első helyét a Beszterce rózsája elnevezésű tortának ítélte a zsűri. A Szent István-napi kenyeret idén Solymáron sütik. 

Cikk folytatása

A fagylaltos, akinél nem kopog a csokoládé

Semmi más nem számít, csakis a beltartalom – véli Márton Sándor, a balatonfüredi Bagaméri fagylaltozó tulajdonosa. Az idei Év fagylaltja versenyen bronzérmet szerző szakember azt is elmondta: bár több évtizede a szakmában dolgozik, a mai napig képzi magát, ha csak teheti, minden évben kilátogat egy olasz mesterhez. Az interjúban azt is elárulja, milyen fagylaltokat keresnek manapság a vendégek.

Cikk folytatása

Csípős, sült és sajtos fagyi a dobogón

Chili, szeder és csokoládé kombinácója nyerte idén az Év fagylaltja versenyt. A békéscsabai Fehér Gergő Bíborkára keresztelt kreációja mögött a gödöllői Koncz Andrea balzsamos sült áfonyaás, lágy kecskesajtos, valamint a balatonfüredi Márton Brigitta Cumberland mártással ízesített édes tejföl fagylaltja lett a második, illetve harmadik helyezett.

Cikk folytatása

Jeffrey Cagnes: "A minőségből nem engedhetünk!"

A cukrászat egy olyan szakma, ami folyamatosan stressz alatt tartja az embert, mert mindig meg kell újulnia – mondta oldalunknak adott exkluzív interjújában Jeffrey Cagnes, francia sztárcukrász. A Desszert Egyetemen magyar cukrászoknak mesterkurzust tartó sarmőr azt is elárulta, miért a francia cukrászok diktálják a divatot, s hogy mi hajtja, amikor egy új süteményt kreál. Úgy látja, a mentes divat térhódításával sokan átesnek a ló túloldalára, és biztos abban is: a több száz éve fogyasztott sütemények ötven év múlva sem mennek ki a divatból.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017