Skip to main content

Még két csillag déli szomszédunknak

| MTI | Hírcsokor

noel miniKét újabb Michelin-csillagot kaptak horvát éttermek, immár a fővárosban, Zágrábban is várja az ínyenceket a legmagasabb igényeknek is megfelelni képes vendéglátóhely – számolt be a hírről a Jutarnji List című horvát napilap. Ezzel Horvátországban már öt Michelin-csillagos étterem működik.

 

A zágrábi Noel és a Kvarner-öbölben, Lovranban található Draga di Lovrana étterem kapott újonnan egy csillagot. A sibeniki Pelegrini, a dubrovniki 360° és a rovinji Monte sikeresen megvédte csillagját. Az Isztriai-félsziget mesés városkájában, Rovinjban található Monte kapta az első horvátországi Michelin-csillagot még 2017-ben. Ehhez jött további kettő tavaly

Draga di Lovrana 01

Négy horvát étterem érdemelte ki a Bib Gourmand minősítést: az isztriai Batelin, a közép-dalmáciai Konoba Vinko és két zágrábi étterem, a Tkac és az Agava. Kristijan Stanicic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója szerint az elismerés bizonyíték arra, hogy a horvát gasztronómia megfelel a nagyon szigorú nemzetközi kritériumoknak, egyre jobb a gasztronómiai kínálat az országban.

noel 05

Ezzel Horvátországban már több Michelin-csillagos és Bib Gourmand minősítésű étterem található, mint Magyarországon, reméljük, csak március végéig. 

Fotó: Draga di Lovrana, Noel

 

Címkefelhő