Skip to main content

ARANYNÉGYESE SZÜLETETT A KAMOCSAYNAK

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

kamocsay 02 miniA Kamocsay Pincészet négy bora is aranyérmet kapott a közelmúltban megrendezett VinAgora nemzetközi borversenyen. Ezzel a legtöbb aranyérmet nyert pincészet lett, s ami külön elismerésre méltó, hogy a négy legfényesebb medált öt nevezésből érte a borászat.

 

A négy győztes a Prémium Ihlet Cuvée 2015, a Prémium Pinot Gris 2015, a Prémium Superior Chardonnay 2013, valamint a Prémium Olaszrizling 2013. Ez utóbbi egyébként tavaly a Les Citadelles du Vin versenyen is aranyérmet nyert. Az ászár-neszmélyi borvidék pincészetének pinot gris-jét kategóriájában – a fehér, csendes borok, száraz-félszáraz – a legjobb bornak ítélte a zsűri, és Champion-díjjal jutalmazta. Az elismerést főkategóriánként (legalább tíz nevezés esetén) az öt-öt legmagasabb pontszámot elért, aranyérmet nyert tételek közül választják ki. A pincészet 2013-as Superior Chardonnay-ja a legjobb fajtabor címet kapta.

– Amikor egy borversenyen ennyi borunk szerepel kiváló eredménnyel, jó arra gondolni, hogy szeretik, amit csinálunk. Ennek tudatában reméljük, hogy még sok ilyen siker vár ránk – vélekedett az 1999-ben az év bortermelőjének választott Kamocsay Ákos az eredmény kapcsán. Az aranyérmes borokat most egy csomagban is meg lehet vásárolni a pincészet webshopjában, az aranynégyesre 10 százalék kedvezményt adnak.

kamocsay 01

 

Fotó: Kamocsay Pincészet

 

Címkefelhő

A rovat további hírei