Skip to main content

Sörfürdőzzön sörözés közben!

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

sörfürdő 03 miniNem mindennapi látványossággal gazdagodott a közelmúltban a távoli Izland egy kis falvacskája: egy étterem sörfürdővel csalogatja magához a vendégeket. A Dalvikban működő vendéglátóhely forgalma a nyitást követően jelentősen megnőtt.

 

sörfürdő 03

A spat, éttermet és sörözőt is magába foglaló egységben hét kád áll a vendégek rendelkezésére, amelyeket szólóban vagy párosban is ki lehet bérelni. A kádak a különleges, Közép-Afrikában honos kambala fából készülnek, amely kiválóan ellenáll a rothadásnak. A sörfürdőben nincs korhatár, mivel a fürdésre használt sör nem iható, ugyanakkor minden kádhoz tartozik sörcsap, amelyből ereszthet magának a 20 év fölötti látogató, így a gyomrát és a bőrét egyaránt kényeztetheti.

A kádba ugyanis nemcsak sör kerül, hanem víz, komló és élesztő is és ez a kombó az izlandi spa üzemeltetői szerint csodát tesz a testtel, a bőrrel. Ezért nem is ajánlják, hogy megtörülközzünk a fürdő végzetével, szerintük hatásosabb, ha csak pár órával a sörfürdő után zuhanyozunk le, és törüljük szárazra testünket. Ajánlják, hogy 25 percnyi sörben ázás után további 25 percet relaxáljunk a pihenő helyiségben.

A sörélesztőt egyébként különböző módon használják, mivel gazdag fehérjében, vitaminban és nyomelemekben. A legáltalánosabb, hogy tabletta vagy ételbe keverhető pehely formájában, de Prágában, a sör fellegvárában már működik olyan fürdő, ahol komlót, malátát vagy élesztőt tesznek a vízbe, amelyben megmártózhat a vendég. 

Egy óra az izlandi sörkádban átszámítva 16 ezer 500 forint egy személynek, ha kettesben vesszük ki a különleges sörrel teli fadézsát, akkor körülbelül 31 ezret kell a kasszában hagynunk. Ennek ellenére a nyitás óta jelentősen megnőtt a vendéglátóhely forgalma, ezért a kicsiny halászfaluban működő spa üzemeltető már egy panzió nyitásán is gondolkodnak.

Fotó: bjorbodin.com

 

Címkefelhő

A rovat további hírei