Skip to main content

Szemináriumokon csiszolható a whiskys tudás

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

Immár 11. alkalommal találkoznak a nemzetközi whisky- és párlatkultúra jeles képviselői november 5-6-án a Whisky Show kétnapos rendezvényen. A nemzetközileg is elismert budapesti Whisky Show-n Írországtól Japánon, Skóciám, Tajvanon át az Egyesült Államokig számtalan kiállító teszi tiszteletét.

 

Az exkluzív rendezvény csak a nevében szól csupán a „uisge beatha”-ról (ami gael nyelven annyit tesz: az „élet vize”, vagyis whisky). A budapesti Whisky Show mára messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és -kóstoló. A november 5-6-án a Corinthia Hotel Budapestben megrendezendő Whisky Show-n a whiskyk mellett évek óta egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatják meg azokat az érdeklődők. 

whisky 03

A Whisky Show kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a prémium párlatok kétnapos ünnepén közelebbről is megismerkedjünk a különféle prémium és szuperprémium italokkal. A whisky mellett – a teljesség igénye nélkül – kóstolható armagnac, cognac, calvados, gin, rum, tequila, mezcal sotol, vodka, és más egyéb alkohol.

whisky 02

Mint minden évben, idén is több helyszínen várja színes program a látogatókat. Lesz whiskykoktélverseny, ahogy felvonulnak az elmaradhatatlan skót dudások is. A Masterclassok (ültetett kóstolók) minden bizonnyal az idén is sokakat fognak vonzani.

whisky 01

Mint minden évben, ebben az esztendőben is több gyártó és lepárló képviselője, lepárlómestere, márkanagykövete tart ültetett kóstolókat, amelyekre elővételben lehet jegyet vásárolni a WhiskyNet.hu portálon, illetve a helyszínen. A szemináriumokon – egy informatív előadás keretében – négy-öt tételt lehet kóstolni, így az érdeklődők a profi előadók segítségével párlattudásukat is csiszolhatják.

 

Címkefelhő