Skip to main content

Pompás eredményt ért el Csillag Richárd

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

A napokban Mexikóban rendezték meg a Chaine des Rotisseurs ifjúsági szakácsvilágbajnokságát, ahol remek magyar siker született. Az idei nemzeti verseny győzteseként Csillag Richárd képviselte hazánkat és negyedik lett.

 

A világbajnokság 17 indulója között ott volt többek között Ausztrália, Új-Zéland, Finnország, Németország, Anglia, Norvégia, Svédország, Hollandia, és az Amerikai Egyesült Államok versenyzője is. A magas színvonalon megrendezett verseny helyszínéül a mexikóvárosi Le Cordon Bleu szolgált.

Az Ifjúsági Szakács Világbajnokság különlegessége, hogy a 27 év alatti versenyzők nem egy alaposan begyakorolt menüsort készítenek, hanem a fogadó ország kiváló minőségű alapanyagaiból összeállított, és csak a verseny kezdetekor bemutatott „meglepetés kosár” (black box) tartalmának felhasználásával alkotnak önállóan, 3,5 óra alatt, egy-egy 3 fogásból álló (előétel, főétel, desszert), négy adagban elkészített menüsort.

A titkos „meglepetés kosár” (black box) tartalma Mexikóban marhahátszín és -oldalas, rák, osztriga, karfiol, avokádó, ananász, chili és fehér csokoládé volt.

Az elkészült ételeket 13 tagú nemzetközi szaktekintélyekből álló konyhai- és kóstoló zsűri bírálta el. A nemzetközi zsűriben (mint kóstoló zsűritag) Kovács Lázár (Lázár Chef) Conseiller Culinaire, a nemzeti versenyek technikai igazgatója, valamint Barka Áron officier maitre Rotisseur vett részt.

A versenyen a magyar versenyző kiválóan szerepelt, Csillag Richárd (Lokal47, Kéthely) 4. lett a győztes norvég  Tonje Svee, a második Otto Valtteri Hietamies (Finnország) és a bronzérmes Joshua Ross (Új-Zéland) mögött.  

csillag ricsi 02

A magyar versenyző felkészítésében közreműködött: Ádám Csaba, Barka Áron, Bicsár Attila, Bősze Ákos, Kovács Lázár (Lázár Chef), Novák Iván, Pesti István, Sándor Dénes, Segal Viktor, valamint a magyarországi Chaine Egyesület elnöke, Pintér Katalin, így a sikeres magyar szereplés nekik is köszönhető.

A magyar bajnokság és a versenyző felkészítésének kiemelt támogatója a METRO és a METRO Gasztroakadémia.

 

Címkefelhő