Foodpornon innen és túl – Balaton-felvidéki körkép 2.

Ismét végigkóstoltuk a Balaton-felvidéket: jártunk étteremben, borászatban, cukrászdában. Találkoztunk fantasztikus hamburgerrel, közepes és túlsztárolt hellyel, hangulatos terasszal, szívszorító történettel, fegyelmezett munkával, mesés panorámával, és olyan zöldborsófőzelékkel, ami után felnyögtünk.

Cikk folytatása

Apró figyelmességek tesznek családiassá egy helyet, nem a kockás terítő – Balaton-felvidéki körkép 1.

Régi vágyunk, hogy végigjárjunk a Balaton északi partján annyi helyet, amennyit csak tudunk. Útra keltünk, rengeteget teszteltünk, belefutottunk meglepetésekbe, kellemesekbe, kevésbé jókba egyaránt. Igyekeztünk minden szegmensben tapasztalatot szerezni, kóstoltunk fagyit, lángost, pálinkát, jártunk cukrászdában és gourmet étteremben. A cseresznyefán füstölt lazac tésztával, még olaszországi élményeinket is felülmúlta.

Cikk folytatása

Karácsonyi kuglóffal kedveskedik a luxusszálló

A Matild Palota autentikus hálaadásnapi és karácsonyi gasztronómiai élményekkel, valamint két újévi bulival várja vendégeit az ünnepi időszakban. A szálloda az ünnepi időszakban különleges gasztronómiai fogásokkal készül, míg az év utolsó napján exkluzív, világszínvonalú fellépőket felvonultató szilveszteri partinak ad otthont.

Cikk folytatása

Egyre népszerűbbek az őszi lakodalmak

Fellendült a hazai vendéglátó- és szálláshelyek forgalma, tavalyhoz képest jóval többen indultak útnak a nyári szezonban – tapasztalták a turisztikai szakemberek. A konjunktúra az ősz folyamán is tart, számos eseményt, konferenciát vagy csapatépítő programot most pótolnak, emellett mind többen tartják októberben vagy novemberben az esküvőjüket.

Cikk folytatása

Horvátország lekörözött bennünket

A korábbi hét mellett további három étteremnek ítéltek egy Michelin-csillagot Horvátországban. További három vendéglő Bib Gourmand minősítést érdemelt ki. Az első horvátországi Michelin-csillagot az Isztriai-félszigeten található Monte kapta még 2017-ben.

Cikk folytatása

Csodás barokk apátság, ahol egykor Mozart is játszott

A világörökség részét képező melki apátság kihagyhatatlan úti cél az Alsó-Ausztriába látogatóknak. A Duna fölé magasodó szirtre épült kolostorba több mint 900 éve költöztek a bencés szerzetesek. S bár azóta többször átépítették az épületegyüttest, mindig csak szebb lett. Temploma fürdik az aranyban, terei fenségesek, és érdemes megkóstolni a bencések kedvenc süteményét is.

Cikk folytatása

Bajor fogások a Hotel Gellértben

Hamarosan újra látogatható lesz az ikonikus budapesti Danubius Hotel Gellért és a tágas terasszal hívogató Gellért Söröző. A szállodalánc a különböző kategóriájú fővárosi szállodái megnyitásával minél szélesebb vendégkör számára kínál pihenési lehetőséget Budapest felfedezéséhez. A nyitás előtt sörfesztivállal, sörrel készült ételekkel várják a habos ital szerelmeseit.

Cikk folytatása

Végleg bezárhat Casanova és Monet törzshelye

Több mint három évszázada mérik a feketét a Velence centrumában található Caffe Florianban, a koronavírus-járvány miatt mégis veszélybe került kávéház léte. A gyönyörű barokk termeiről is híres kávézó hónapok óta kénytelen zárva tartani, támogatást nem kapnak, ezért most arra kérik rajongóikat, hogy online shopjukból vásároljanak.

Cikk folytatása

Álomvilágot idéző fatörzsek

Franciaországban és a francia nyelvterületeken a karácsonyi menü csúcspontja a la bûche de Noël, vagyis a fatörzstorta. Az ünnepi vacsora elképzelhetetlen a fatörzsre emlékeztető desszert nélkül, ahogy bretagne-i osztriga nélkül sincs karácsonyi menü. De miért éppen fatörzset imitál a sütemény, és milyen hagyomány kötődik a történetéhez? Készül-e még napjainkban az eredeti fatörzs, és formája, ízvilága hogyan változik az évek során? Párizsi körképünkből kiderül.

Cikk folytatása

Ahol a Portás a vendég mellé ül. Vagy fekszik.

A Zala megyei Bázakerettye, bár még strandfürdővel is rendelkezik, nem tartozik a legnépszerűbb úti célok közé. Alaptalanul. Csupán pár napot töltöttünk a határhoz közeli településen, de már most indulnánk vissza. Képeskönyvekbe illő színes erdőség, tiszta levegő, és a település határában található Bonne Chance révén kiváló konyha várja a turistákat.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017