Apró figyelmességek tesznek családiassá egy helyet, nem a kockás terítő – Balaton-felvidéki körkép 1.

Apró figyelmességek tesznek családiassá egy helyet, nem a kockás terítő – Balaton-felvidéki körkép 1.

Régi vágyunk, hogy végigjárjunk a Balaton északi partján annyi helyet, amennyit csak tudunk. Útra keltünk, rengeteget teszteltünk, belefutottunk meglepetésekbe, kellemesekbe, kevésbé jókba egyaránt. Igyekeztünk minden szegmensben tapasztalatot szerezni, kóstoltunk fagyit, lángost, pálinkát, jártunk cukrászdában és gourmet étteremben. A cseresznyefán füstölt lazac tésztával, még olaszországi élményeinket is felülmúlta.

Tovább a cikkre

Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek

Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek

Mit is jelent a gourmet élmény? A jól ismert definíció szerint a gourmet étel olyan étel, mely minőségi és különleges alapanyagokból gondos és szakavatott kezek által készül el és kifogástalan formában, hőmérsékleten kerül a vendég elé. A Gourmet Fesztivál után az én definícióm ez lett: a csontig hatoló gyönyör, ami minden érzékszervemre, a tudatomra, sőt akár az érzelmeimre is hatással van. 

Tovább a cikkre

Pincesor

Török Csaba: „Nem lehet a szomszédom a példaképem”

Török Csaba: „Nem lehet a szomszédom a példaképem”


Ha meg akarom csinálni a világ legjobb borát, vagy amit én tudok legjobbat, rá kell jönni, hol vannak ennek a játéknak a koordinátapontjai, ezért szükséges kóstolni a világ legjobbjait – mondta portálunknak Török Csaba, a 2HA pincészet tulajdonosa. Beszélt még a gasztronómia és bor kapcsolatáról, a zéró toleranciáról, a minőségi és az ihatatlan borok kapcsolatáról. 

Tovább a cikkre