Apró figyelmességek tesznek családiassá egy helyet, nem a kockás terítő – Balaton-felvidéki körkép 1.

Apró figyelmességek tesznek családiassá egy helyet, nem a kockás terítő – Balaton-felvidéki körkép 1.

Régi vágyunk, hogy végigjárjunk a Balaton északi partján annyi helyet, amennyit csak tudunk. Útra keltünk, rengeteget teszteltünk, belefutottunk meglepetésekbe, kellemesekbe, kevésbé jókba egyaránt. Igyekeztünk minden szegmensben tapasztalatot szerezni, kóstoltunk fagyit, lángost, pálinkát, jártunk cukrászdában és gourmet étteremben. A cseresznyefán füstölt lazac tésztával, még olaszországi élményeinket is felülmúlta.

Tovább a cikkre

Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek

Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek

Mit is jelent a gourmet élmény? A jól ismert definíció szerint a gourmet étel olyan étel, mely minőségi és különleges alapanyagokból gondos és szakavatott kezek által készül el és kifogástalan formában, hőmérsékleten kerül a vendég elé. A Gourmet Fesztivál után az én definícióm ez lett: a csontig hatoló gyönyör, ami minden érzékszervemre, a tudatomra, sőt akár az érzelmeimre is hatással van. 

Tovább a cikkre

Kávéház

Ahová Szent Márton is szívesen beülne

Ahová Szent Márton is szívesen beülne

Szombathelyen biztosan a legjobb vendéglátóhelyek közé tartozik a Balmora Warming Hut, ami igen nagy érdem, mivel egy kávézóról van szó. Nemcsak azért állítjuk ezt, mert modern, profi, vendégszerető hely, hanem ezt mondatja velünk a gazdag kínálat is, legyen szó kávés italokról, süteményekről, pékáruról vagy szendvicsekről. 

Tovább a cikkre

Claude Chiron: „A desszert olyan, mint egy ékszer, tündökölnie kell!”

Claude Chiron: „A desszert olyan, mint egy ékszer, tündökölnie kell!”

Úgy kell megalkotni egy sütemény receptjét, hogy az elkészítés során ne használjunk tartósítószereket, de az édesség sokáig friss és kívánatos maradjon – vélekedik a napokban Budapesten járt neves cukrász, Claude Chiron. A francia mester több mint harminc éven át dolgozott Franciaország legismertebb cukrászdájában, a Dalloyau-ban. Rengeteg tapasztalatot gyűjtött, egyszer a francia elnökkel szeletelt fel egy óriási ünnepi lepényt.

Tovább a cikkre