Újabb sikert arattak a Baráthegyi sajtok Etyeken

Újabb sikert arattak a Baráthegyi sajtok Etyeken

Két sajtjával is díjat nyert a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Sajtmanufaktúrája a napokban megrendezett X. Magyar Sajtmustrán, Etyeken. A natúr kecskesajt és a parenyica egyaránt ezüst minősítést kapott. A Baráthegyi majorságban minden munkát fogyatékossággal élő vagy megváltozott munkaképességű emberek végeznek.

Tovább a cikkre

Elek Balázs:

Elek Balázs: "Mi azért vagyunk, hogy élményt szerezzünk"

Nem az a siker, ha valaki Michelin-csillaggal a címlapra kerül, hanem az, ha kétszáz embert megvendégel úgy, hogy mind elégedetten megy haza – vallja Elek Balázs, a Sparhelt séfje magazinunknak adott interjújában. Szerinte a főzés tanulható, és nem tehetség kérdése: ízérzék viszont kell hozzá, és az vagy van valakinek, vagy nincs.

Tovább a cikkre

Mentesen

Rangos elismerés a krémes állagú májasnak

Rangos elismerés a krémes állagú májasnak

A Gyulahús Kft. ismét Érték és Minőség díjat nyert, ezúttal a cég által gyártott Gyulai Sertés Minimájas érdemelte ki a rangos elismerést. A Gyulai Májasoknál az állomány krémességét, simaságát nem tejszín és tejszármazékok, valamint gluténtartalmú gabonaliszttel érik el, hanem technológiai eljárásokkal.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj!

Menza és urizálás

Menza és urizálás

Náncsi néni, be vagy rúgva, menj haza! – mondanám szívem szerint annak a Náncsi néninek, aki a gyerekkorom olvasmányélményeiből ismert és szeretett, mosolygós, feketeistváni bűbája helyett most egy rikácsoló, szaftos kötényes alakként szörnyellik elém. Nagyjából ez az első asszociációm, amikor belebámulok a tányéromra porciózott ételbe, mert borzasztó csalódás ér – várakozásaimhoz képest és abszolútértékben is.

Tovább a cikkre

A Budapest Borfesztivál egy csoda

A Budapest Borfesztivál egy csoda

Az idei Budapest Borfesztivál egyik újdonságának számított, hogy immár Gourmet Udvar is várta a borok szerelmeseit. Az ötletgazda, dr. Andrejszki Richárd, a Chef Market tulajdonos-ügyvezetője magazinunknak elárulta: a szervezőkkel közösen szerették volna meglepni a fesztiválozókat olyan ételkínálattal is, ami jobban illeszkedik a minőségi borok világához.

Tovább a cikkre

Kávéház

Ahová Szent Márton is szívesen beülne

Ahová Szent Márton is szívesen beülne

Szombathelyen biztosan a legjobb vendéglátóhelyek közé tartozik a Balmora Warming Hut, ami igen nagy érdem, mivel egy kávézóról van szó. Nemcsak azért állítjuk ezt, mert modern, profi, vendégszerető hely, hanem ezt mondatja velünk a gazdag kínálat is, legyen szó kávés italokról, süteményekről, pékáruról vagy szendvicsekről. 

Tovább a cikkre

Claude Chiron: „A desszert olyan, mint egy ékszer, tündökölnie kell!”

Claude Chiron: „A desszert olyan, mint egy ékszer, tündökölnie kell!”

Úgy kell megalkotni egy sütemény receptjét, hogy az elkészítés során ne használjunk tartósítószereket, de az édesség sokáig friss és kívánatos maradjon – vélekedik a napokban Budapesten járt neves cukrász, Claude Chiron. A francia mester több mint harminc éven át dolgozott Franciaország legismertebb cukrászdájában, a Dalloyau-ban. Rengeteg tapasztalatot gyűjtött, egyszer a francia elnökkel szeletelt fel egy óriási ünnepi lepényt.

Tovább a cikkre