Szarka Borbála nyerte a Centrál versenyét
Baristáknak írt ki versenyt a közelmúltban a fővárosi Centrál Kávéház és Étterem 1887, hogy az indulók alkossák meg a kínálatban évtizedek óta szereplő Pesti kávé új receptjét. A versenyt Szarka Borbála nyerte diós karamell-, kakaó- és narancshabos receptjével – adta hírül a Magyar Konyha.
A nyertes kávé kiegészítő eleme, a diós, narancsolajos, nyelv formájú fehércsokoládé utal a Centrált ismertté tevő írókra, hiszen a kutyanyelvnek nevezett, jegyzetelésre alkalmas blokkpapír, amelyet minden író számára biztosítottak, a régi kávéházi kultúra része volt az.
– A legalapvetőbb törekvésem az volt, hogy teljes egységet képező kávét alkossak meg, amely az összetevők harmóniája, egyensúlya révén nem kíván extra cukrot vagy tejet a fogyasztásakor – nyilatkozta a győztes. A dió maga egyszerűségében is különleges, emellett kitűnően működik a ház által értékesített világos pörkölésű, specialty kávékkal – tette hozzá Szarka Borbála.
Fotó: Magyar Konyha