Skip to main content

A dobostorta metamorfózisa

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

zips dobos miniA miskolci Zip’s Brewhouse körül mindig pezseg az élet: a közelmúltban a gyermekvédelemben élő fiatalokat igyekeztek a vendéglátás felé terelgetni, most pedig egy legendás desszert sörváltozatát alkották meg. Nem is akárkivel: a dobostortát is újraálmodó váci Mihályi Lászlóval fogtak össze, hogy a méltán neves cukrász Dobos-desszertje sörként születhessen újjá.

Az iható Dobos-desszert Mihályi László és a Zip’s sörfőzőmestere, Pedro közös alkotása. Együtt választották ki és állították össze az egyedi fekete sört, amelyet akár nevezhetünk pastry stoutnak is. A főzde jellemzése szerint a sörben sajátos módon köszön vissza a Dobos-desszert élménye, ám mégis sörazonos formában. Az ital testes, krémes és ízgazdag, mégis meditatívan harmonikus.

mihalyi laszlo 04

A megszületett egyedi újdonságot a Zip’s egy összművészeti pop-art show-val kívánta bevezetni, a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások miatt azonban már nem tudta megvalósítani a nagyszabású terveit. Ezért az új kreációt az interneten keresztül mutatja be a különlegesség iránt érdeklődőknek.

 

Fotó: Zip's, Gourmet Riporter

Címkefelhő