Skip to main content

Egri éttermek szállítják az egészségügyi dolgozók ebédjét

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

1552 2 01 miniA tavaszi sikeres akció után az Egri Borműhely és az Eger Lions Club újra a lakossághoz fordul, hogy közösen segítsék az egészségügyet.

 

Az Egri Borműhely borászatai és az Eger Lions Club által indított 1552 Segitség kezdeményezés segítségével tavasszal több mint 3700 ebédet tudtak kiszállítani a megyeszékhely éttermei az egészségügyben dolgozóknak. A lakosság adományaiból az Eger Lions Club 2,5 millió forintot gyűjtött össze és fordította a nemes célra.

Most ismét nagy szükség van a támogatásra, ezért az újjáéledt 1552 Segítség révén már meg kezdték az ebédek kiszállítást. A koronavírus-járvány megszűntéig egri vendéglátóhelyek bevonásával minden nap ebéddel segítik az erejükön felül teljesítő egészségügyi dolgozók munkáját. Az adományok 100 százalékát étkeztetésre használják fel, amit az 1552segitseg.hu oldalon folyamatosan nyomon is lehet követhetni.

1552 03

A kezdeményezésben résztvevő Falánk Fanny, Gál Tibor Fúzió, HBH étterem és sörház, Legényfogó Kisvendéglő, Macok, Peppino étterem és a Hotel Senator-ház az intézményekkel előre egyezteti a pontos igényeket. Az első ebédeket az egri mentőállomás dolgozói már el is fogyaszthatták. A szervezők várják a lakosság és a vállalkozások segítségét, cserébe ezúttal is egri borokat lehet választani ajándékba.

A borászok 1552 palack bort ajánlottak fel a fontos célra, melyek eladásával gyűjtenek adományokat. Aki 15 ezer forint vagy a felett adományoz, négy különböző borcsomag közül választhat. (A csomagok nem állíthatók össze másképp.) Amint a járványügyi helyzet megengedi, a választott borokat Eger és 15 kilométeres körzetén belül házhoz is szállítják.

 

Címkefelhő