Skip to main content

Ismét szőlőből készült az év pálinkája

| MTI/Gourmet Riporter | Hírcsokor

brill2020 miniA Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte 2020-ban az Ország Legjobb pálinkája címet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen. A nemes versengésre soha ennyi párlatot nem neveztek még be.

 

A párlatversenyre rekordmennyiségű, több mint 400 tétellel nevezett 48 pálinkaház, ezek közül 32 szakértő bírálata alapján választották ki a legjobbat. Az érzékszervi bírálatnak idén Miskolc adott otthont – közölte a Pálinka Nemzeti TanácsAz MTI beszámolója szerint a versenyen idén 18 champion, 71 arany-, 175 ezüst- és 113 bronzérmet osztottak ki. Ahogy az utóbbi években már többször (EBBEN vagy EBBEN a cikkben olvashat róla bővebben), úgy idén is szőlőből készült a legfinomabbnak ítélt pálinka. A legjobb pálinka díját a Tolna megyei Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte el (róluk ERRE A LINKRE KATTINTVA olvashat  bővebben).

brill2020Nagy Attila (Brill Pálinkaház) átveszi alegjobb pálinka díját

A legeredményesebb pálinkafőzde díját ebben az évben is három főzdének ítélte oda a Pálinka Nemzeti Tanács: az első helyezett az 1 Csepp Pálinka, a második a Lunczer Pálinkaház, a harmadik Zimek Pálinka Manufaktúra lett. Magyarország legjobb 10 ezer palack felett elérhető pálinkája 2020-ban a Szicsek Pálinkafőzde aranyérmes Irsai Olivér szőlőpálinkája lett.

A díjátadón a Pálinka Nemzeti Tanács minden évben életműdíjjal tünteti ki a szakma három szereplőjét, akik kiemelkedő teljesítményükért, munkásságukért, a pálinkás szakmában végzett tevékenységükért kapnak kitüntetést. Ezúttal a pálinka életműdíjat Font Sándor országgyűlési képviselőnek, valamint Piros Lászlónak és Varga Lászlónak ítélték oda.

 

Via MTI
Fotó: MTI, Gourmet Riporter

Címkefelhő

A rovat további hírei