Skip to main content

Rosenstein Tibor kapta a Gundel-díjat

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

rosenstein miniA kitüntetési bizottság az 2018. évi Gundel Károly-díjat Rosenstein Tibornak, a budapesti Rosenstein Vendéglő tulajdonosának ítélte oda – jelentette be a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. A Gundel Károly-díjat idén ötödik alkalommal osztották ki.


A kitüntetési bizottság 17 tagja – tizenhárom szakmai szervezet, a Gundel család egy tagja, a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy-egy fő képviseletében –, tizenegy jelölt közül választotta ki azt a gasztronómiai szakembert, akit a méltónak talált a szakma „Kossuth-díjára”.

rosenstein 01

Rosenstein Tibor a hagyományos vendéglátás képviselőjeként éttermében a tradicionális magyar és zsidó konyhát és ízeket ötvözi, ugyanakkor követi a nemzetközi trendeket is, így válnak fogásai „rosensteinessé”. Fiával, Róberttel hosszú ideje együtt dolgozik, így a receptek apáról fiúra öröklődnek. A Gundel Károly-díj ünnepélyes átadása a hagyományos Magyar Vendéglátók Ipartestülete gálaebéden kerül sor az ÖbölHáz Rendezvényközpontban 2018. november 25-én.

Fotó: Rosenstein Vendéglő

Címkefelhő