Skip to main content

Sztárt igazolt a Gundel

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

litauszki 01 miniA Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja, Litauszki Zsolt lesz a Gundel Étterem executive séfje – közölte a hírt a szakács Facebook-oldalán. A neves séf áprilisban érkezik a legendás városligeti étterembe.

 

Litauszki Zsolt az utóbbi közel két évet Costa Ricán töltötte. Nemrégen tért vissza Magyarországra, a közelmúltban több rendezvényen is találkozhattunk vele, például a Michelin díjátadó gáláján is főzött. A Gundel Étteremben Merczi Gábor posztját veszi át, vagyis a neves étteremben Litauszki Zsolt lesz az executive séf. Ismerve pályáját, garantált, hogy nagy változások várhatók a Gundel étlapján.

A Turizmus.com szerint is szerepel a séf leendő feladatai között, hogy új irányvonalat dolgozzon ki „az étterem örökérvényű, tradicionális értékeinek figyelembe vételével”. Az étterem stábjában egyébként más változás is történt, a pár hónapja távozott Pereszlényi Alexandra sous séf, aki a Vadrózsában helyezkedett el.

litauszki 01

Litauszki Zsolt karrierje kezdetén kilenc évet töltött Ausztriában, ahol nyolc konyhán, köztük két Michelin-csillagos étteremben gyűjtött tapasztalatokat. 2008-ban tért vissza Magyarországra, és üzemeltetőként a Maligán boréttermet hamar az ország egyik legjobb vendéglátóhelyévé tette. 2009 és 2016 között a Zsidai Group tizenkét különböző stílusú vendéglátóhelyének létrejöttében és üzemeltetésében vett részt, illetve dolgozta ki a menükínálatot. Olyan éttermekről van szó, mint a Pierrot, az ÉS Bisztró, a Baltazár, a Pest Buda vagy a Spíler.

Fotó: Litauszki Zsolt

Címkefelhő

A rovat további hírei