Tortacsodák a Gasztroplaccon
Júliustól a kulinária kedvelőit várják Óbudára, a Fő térre. Az Esernyős Reggeli Gasztroplacc elnevezésű eseménysorozaton a gasztronómia jeles képviselőinek különleges ízeivel, formáival lehet majd találkozni egy-egy hangulatos reggeli, kóstolás és kötetlen beszélgetés keretében.
A kéthetente vasárnap délelőttönként rendezendő alkalmak sorát Raj Ráchel, tortatervező nyitja, aki ma az egyik legismertebb tortatervező Magyarországon – közölte a turizmus.com az Esernyősre hivatkozva. Népszerűségét annak köszönheti, hogy új megközelítés alapján tervezi és készíti el különleges tortáit. Raj Ráchel korábban divattervezőnek tanult, ezért nemcsak a minőségi és természetes alapanyagokra helyezi a hangsúlyt, hanem a tortatervezést is úgy közelíti meg, mint amikor egy ruhakölteményt megalkot tervezője.
A felmerülő „tortatémákról” először „divatrajz” készül, amelyek alapján könnyű, főzött krémekből, piskótából és valódi marcipánból formázza meg a figurát, mintha szobrot készítene. Ezt követően aprólékos művészi munka következik, amelynek során kialakul a kreáció karaktere, a színek, a díszítések, marcipánt vagy akár élővirágot is használva, míg végül megszületik az édes műalkotás.
A Tortaszalon cukrászda és tervezőműhely vezetőjének tortacsodáit és egyedi flódniját szinte egész Budapest ismeri. A Gasztroplaccon a különleges sütemények elkészítésének kulisszatitkait is megismerhetik az érdeklődők. További részleteket ERRE a linkre kattintva tudhat meg.
Fotó: esernyos.hu, turizmus.com