Újra díjazzák a legjobb vendéglátósokat
Negyedik alkalommal hirdeti meg pályázatát a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Gundel Károly-díjra. A híres vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére alapított díj nyerteseinek névsorát szeptemberben hirdetik ki.
Az elismerést a vendéglátós szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével legalább 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik. A magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.
A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet, a jelölés feltételei megtalálhatók a Magyar Vendéglátók Ipartestülete honlapján. A kitöltött adatlapot augusztus 23. éjfélig kell visszajuttatni a szervezet címére. A díjazottak nevét Gundel Károly születésnapját megelőző napon, szeptember 22-én sajtótájékoztató keretében hozzák nyilvánosságra a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.
Eddigi díjazottak:
2014 – Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz)
2015 – Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos
2016 – Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz)
Fotó: Magyar Vendéglátók Ipartestülete