Skip to main content

Bresaolás pizza Mátyás király módra

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

Szép sikert ért el a magyar páros a parmai pizza világbajnokságon: a Volom Boglárka, Szabó Edina alkotta a csapat első nekifutásra a mezőny első harmadban végzett a profik között. Pizzájukkal a reneszánsz kort igyekeztek megidézni, amelyet Mátyás király vadaskertjére kereszteltek. A fiatal duót neves magyar cégek támogatták a jó eredmény elérése érdekében.

 

Volom Boglárka alig egy éve sütötte első pizzáját, ennek ellenére tavaly ősszel már elindult a magyar pizzakészítő bajnokságon, ahol 2. helyezést ért el. Ez ösztönözte arra, hogy Szabó Edinával párban benevezzenek a pizza világbajnokságra, amit a közelmúltban rendeztek Parmaban – számolt beVolom Boglárka a Facebook-oldalán. A versenyen 55 ország majdnem 900 pizzaséfje vett részt tizenkét különböző kategóriában. A magyar lányok a Due kategóriában indultak és gourmet pizzát készítettek.pizza vb 10A pizzájuk témája merített a magyar művelődéstörténelemből, hiszen Mátyás király vadaskertje ihlette. Koncepciójukat közösen alkották meg, a tészta készítése Volom Boglárka feladata volt, míg Szabó Edina – aki korábban Michelin-csillagos éttermekben dolgozott – végezte a feltétezést.

pizza vb 05A pizza alapja bazsalikomos paradicsomszósz, Fior di latte, Morbier és Comté sajtok. A feltét szarvasbélszín gombakéregbe, valamint szarvas bresaolába tekerve, marinált kucsma- és shimeji gomba, továbbá fürjtojásba töltött csipkebogyógél, pirított dió és szarvas bresaolapörc. A díszítést medvehagymaolaj, mikro zöldég és ehető virág jelentette.pizza vb 04„Óriási kihívást jelentett olyan pizzamesterek között indulni, akik naponta többszáz pizzát készítenek, amennyit én eddig összesen sütöttem körülbelül életemben” – számolt be tapasztalatairól Volom Boglárka, aki rendkívül megtisztelőnek tartja, hogy két neves szponzor is a páros mellé állt. Aláhúzta: a METRO Magyarország és a Venison Gusto támogatása nélkül nem sikerülhetett volna ilyen jól a verseny.pizza vb 02Amint arról a lányok beszámoltak, a világbajnokság igazi érzelmi hullámvasútat jelentett számukra, a verseny során sok feladattal szembesültek, amelyek megoldásban a találékonyságukon túl segítségükre volt Szabi a pék is, aki tanácsaival támogatta a párost. Végül a kooperáció a 27. helyhez volt elég, amelyet elsőre óriási teljesítményként élt meg a csapat.

Fotó: Volom Sári

Címkefelhő