Skip to main content

„Hong Kong száz évvel előttünk jár”

| Velkei Tamás | Hírcsokor

Európából mindenből a legjobbat kínálják a számunkra felfoghatatlan életszínvonalon élő helyieknek: a legjobb borokat, a legjobb kaviárokat, a legjobb teákat, kávékat, húsokat és húskészítményeket – mondta portálunknak Ivánácz Gábor, a Venison Gusto tulajdonosa. Hozzátette: a Hong Kongban folytatott tárgyalások alapján úgy érzi, magas minőséget képviselő termékei számára is nyílna piac a hatalmas városban.

 

A közelmúltban az Agrármarketing Centrumon keresztül Hong Kongba látogatott egy magyar üzletemberekből álló csoport. Köztük volt Ivánácz Gábor, a Venison Gusto tulajdonosa is. A cégvezető portálunknak elmondta: amikor jelentkezett az állami szerv felhívására, amelyben a dél-kínai városba valamint Tokióba kerestek érdeklődő vállalkozókat, úgy vélte, Hong Kongot jól be tudja majd illeszteni üzleti terveibe, mivel korábban már szállított a városba, s látta, hogy terület további lehetőségeket rejthet vállalkozása számára.

ivánácz hongkong 07

Miután kiválasztották az utazó üzletemberek körét, útra kelt a csapat Ázsiába. A Venison Gusto tulajdonosának előzetesen sikerült Koletár Dóra Krisztinával, a Hong Kong-i külgazdasági attaséval egyeztetnie arról, hogy már az első nap tárgyalhasson helyi üzletemberekkel. Így a Park Lane szállodában megrendezett bemutatkozó után Ivánácz Gábornak már leszervezett tárgyalásai voltak a konzulátuson.

„Reggel nyolc órakkor szállt le a repülőgépünk, 9.15-kor már egy előadáson vettünk részt, ahol szó esett a városról, illetve arról, hogyan működik a helyi piac. Ezt követte egy ebéd, amely után közösen elmentünk szupermarketekbe, hogy feltérképezzük a kínálatot. Láttunk jobbakat, gyengébbeket is, de azt le kell szögeznem, hogy előbbiekben Európából mindenből a legjobbat kínálják a helyieknek: a legjobb borokat, a legjobb kaviárokat, a legjobb teákat, kávékat, húsokat és húskészítményeket. Realizáltam: számunkra is nyílna itt piac” – osztotta meg lapunkkal tapasztalatait a Venison Gusto tulajdonosa.

ivánácz hongkong 04

Másnap délben az ötcsillagos Park Lane Hotel 27. emeletén tartottak egy rendezvényt, ahová beszerzőket, Hong Kong-i cégek képviselőit hívták a szervezők – igen nagy volt az érdeklődés a magyar vállalkozások termékei iránt. Amint véget ért a rendezvény, a Venison Gusto tulajdonosa egy céghez volt hivatalos, s a vacsora keretében természetesen szó esett üzletről is, így sikerült egy előszerződést kötnie.

ivánácz hongkong 05

A harmadik napon már reggel nyolc órakor találkozott a helyi Feather & Bone és a Cheese Club képviselőivel, továbbá egy francia szakáccsal és egy olasz importőrrel, akik mind Hong Kong-i vállalkozások beszállítói. A tárgyalásokat a tulajdonos sikeresnek ítélte meg, amelyek után jólesett egy séta a városban és egy kis fagylaltozással egybekötve. Ivánácz Gábor megjegyezte: a két Budapest területű városban, a Magyarország népességének kétszeresét kitevő lakosság életszínvonala nagyon magas, ahogy fogalmazott, „száz évvel Magyarország előtt” járnak.

ivánácz hongkong 03

Megemlítette azt is, hogy tapasztalatai szerint gyorsan változik a piac, amelyből sokat lehet tanulni. A versenytársakról szólva elmondta, nagy a konkurencia, mert a legismertebb olasz, spanyol sonka- és szalámigyártó cégek mind képviseltetik magukat, de úgy véli, minőség tekintetében a Venison Gusto abszolút labdába tud rúgni. Amin a leendő üzletek múlhatnak, az az ár.ivánácz hongkong 06

Kifejtette: a nehézséget az okozhatja, hogy a jól ismert, nagynevű nyugati márkák mellett a Venison Gusto drágább, mert abszolút egészséges vadból és szabadon tartott, nemzeti parkokban nevelkedett állatok húsából készíti a termékeit. Ezért a vásárlókat ösztönözni kell majd, hogy levegyék a polcról a cég termékeit, és meg is kóstolják azokat. Vagyis a marketingre költeni kell majd.

Címkefelhő

A rovat további hírei