Skip to main content

Magyar galamb és mangalica hódította meg Szingapúrt

| Sárréti Anita | Hírcsokor

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Food&HotelAsia szakkiállítást Szingapúrban, ahol nyolc hazai cég mutatta be magas színvonalú termékét. A magyar vállalkozók ismét nagy lendülettel képviselték az innovatív magyar élelmiszereket az Agrármarketing Centrum által működtetett, magyar közösségi standon. 

A látogatók megismerkedhettek a Lourdes Honey mézeivel, valamint az 1945 óta a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök piacán fogalommá vált MIRELITE Mirsa Zrt. termékeivel. A kiállítók között szerepelt mellettük a Kecskeméti Konzerv Zrt., a Botész – Bodzatermelők Értékesítő Szövetkezete, amely több mint hetven termelőt képviselt, és jó példája a vidék összefogásának. A szingapúri 33 fokban mindenki nagy örömmel fogadta a Tutti Élelmiszeripari Kft. fagylaltjait vagy a nagyszerű hűtött tokaji borokat.

szingapúr 02

Az expo öt napja alatt több ezer látogató ismerhette meg a magyar kiállítók termékeit és kóstolhatta a magyar különlegességeket. Ezek a bemutatók nagy jelentőségűek a vállalkozások életében, mert az ázsiai országban viszonteladókra találhatnak, valamint megismerhetik a versenytársaik kínálatát is.

szingapúr 01

A magyar kormány széleskörű megbeszéléseket folytatott a kölcsönös befektetési lehetőségek és kereskedelmi együttműködések kialakításának érdekében, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar számára ugyanis Szingapúr nagy lehetőséget jelent. A városállam a jövőben diverzifikálni kívánja importforrásait, amelyek nagyon széles körű, mert az ország szinte mindenből behozatalra szorul. Magyarország Szingapúri Nagykövetsége fontos feladatának tartja, hogy elősegítse a magyar cégek megjelenését az országban, ezért nagy mennyiségű magyar mangalica és galambhús szingapúri exportjáról írtak alá megállapodást.

szingapúr 03

„Nagy öröm számomra, hogy segíthettem Vitényi Péter szingapúri külgazdasági attasé urat a mérföldkőnek számító kétoldalú exportmegállapodás előkészítésében, amit a Görbeházi Galamb Tenyészcentrum tulajdonosa, Barabás János és a Szingapúri Húskereskedelmi Szervezet elnöke, Alvin Kwek írt alá” – közölte Weidel Walter, export és marketing tanácsadó. Hozzátette: a megállapodás értelmében, összehangolják a tevékenységünket annak érdekében, hogy a magyar húsgalambtermékek mielőbb a szingapúri piacra kerülhessenek. Ez az együttműködés utat nyithat a későbbiekben egyéb hústermékek exportjának előkészítésének.

Címkefelhő

A rovat további hírei