Skip to main content

Badacsony New Yorkban – összborvidéki bemutatkozó

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

Badacsony, Magyarország egyik legkedveltebb és leghíresebb borvidéke április 22-én egy napra ismét Budapestre költözik. A jelentős múltra visszatekintő, rendkívül népszerű Badacsony New Yorkban elnevezésű borvidéki találkozón immár tizenkettedik alkalommal gyűlnek össze a borkedvelők és termelők az impozáns New York Palotában.

 

Az eseményen közel 40 badacsonyi borászat, több mint 180 korlátlanul kóstolható izgalmas és egyedi bor, mesterkurzus, helyi turisztikai és gasztronómiai kiállítók, valamint számtalan élményprogram várja a Badacsonyt és borainak kedvelőit április 22-én. A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szakembereinek szervezésében sorra kerülő esemény, a badacsonyi borászok összborvidéki bemutatkozása és kóstolója évről évre egyre több látogatót vonz a gyönyörű New York Palotába. A világjárvány okozta kényszerszünet után tavaly minden előzetes várakozást túlszárnyalva, csúcsokat döntött a rendezvény látogatottsága, hiszen közel 500 jegyvásárló, valamint 400 szakmai- és sajtómunkatárs érdeklődött a kiváló badacsonyi vulkanikus borok és a borászok iránt.

badacsony new yorkban 02

„A számos borászatot, kiállítót és magas színvonalú szakmai programokat felvonultató Badacsony New Yorkban eseménynek a valódi és szoros összefogás adja legnagyobb értékét és hitelességét. A rendezvény tökéletes példája annak, hogy az összefogás ereje milyen komoly mértékben tud segíteni egy borvidék előmozdításában és sikerében. Büszkék vagyunk arra, hogy ebben a Badacsonyi borvidék az élen jár Magyarországon” – méltatta az eseményt Váli Péter borász, a szervezőbizottság elnöke. Azt tanácsolja: aki nem szeretne lemaradni a borvidék nagysikerű rendezvényéről, időben foglalja le online a belépőjét.

A badacsonyi borvidék páratlan szépségét, sajátos hangulatát és az itt készült tüzes és ásványos borait számtalanszor dicsérték a történelem során, hiszen a táj, a domborzat, az éghajlat és a talaj változatossága, összefonódva a borászok teremtő munkájával a világon egyedülálló borok születését teszi lehetővé. Nem véletlen, hogy a környéken már a kelta időktől termesztenek szőlőt, és készítenek belőle páratlan szépségű borokat.

badacsony new yorkban 03

Folytatva az évek óta jól bevált hagyományt, idén is egyedülálló mesterkurzus, két fantasztikus szakember közreműködése színesíti az eseményt. Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), tanár, szakújságíró, borszakértő, a Magyar Bor Akadémia tagja a vakkóstoló során kiválasztott legjobb borok és a hozzájuk illő fogások mentén mutatja be a borvidék sokszínűségét és szépségét. A kiváló ételeket Wolf András, a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel Étterem corporate séfje készíti el, majd mesél is azokról. Az előadás címe: Mesteri bor- és ételpárosítások, Badacsony színe-java és étkek a New York Palota éléskamrájából.

Program

Az eseményen 14 és 17 óra között a kiállítók – meghívásos alapon – a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes. Idén egy órával korábban, már 15 órától megnyílik a terem a nagyközönség számára. A borászok közreműködésével tartott előkóstoló garantálja, hogy a Badacsony New Yorkban eseményen csak a legkiválóbb tételek kerülnek a poharakba.

Jegyet a rendezvényre és a mesterkurzusra elővételben március 1-től április 21-én éjfélig vásárolhatnak az érdeklődők a www.kostolo.badacsony.com weboldalon, de korlátozott számban a helyszínen is lesz erre lehetőség.

ELŐVÉTELES JEGYÁRAK:

Belépőjegy: 11 900 Ft - megvásárolható 2023. április 21. éjfélig online. A belépőjegy a helyszínen korlátlan borkóstolásra jogosít.
Hallgatói belépőjegy (érvényes diákigazolvánnyal): 7 900 Ft - megvásárolható 2023. április
21. éjfélig online. A belépőjegy a helyszínen korlátlan borkóstolásra jogosít.
Kombinált jegy I. – belépőjegy + mesterkurzus jegy: 19 900 Ft
Kombinált jegy II. – hallgatói belépőjegy + mesterkurzus jegy: 14 900 Ft

HELYSZÍNI JEGYÁRAK:

Belépőjegy: 13 900 Ft – a rendezvény napján érvényes jegyár; korlátlan borkóstolásra jogosít.
Hallgatói belépőjegy (érvényes diákigazolvánnyal): 9 900 Ft – a rendezvény napján érvényes jegyár; korlátlan borkóstolásra jogosít.

 

Címkefelhő