
Csokoládé, rózsa, kétezer virágzó mandulafa – nőnapi ajánlataink
Közeledik a tavasz első jeles napja, amikor a hölgyeket ünnepeljük. E napon az urak szívük hölgyét, hercegnőjét, szeretteit, ismerőseit virággal, bonbonnal, apró figyelmességekkel lepik meg. Mi javaslunk egy ínycsiklandó vacsorát, esetleg pár napos pihenést is. Körképünkben néhány tippel szolgálunk, hol várják a szerelmeseket kitüntetett figyelemmel, pompás menüvel. A végén pedig két after nőnapi programot is ajánlunk.
Országos körképünkben először az ország keleti részébe látogatunk. Aki egy igazán hangulatos estére vágyik, finom ételekkel, a miskolci Dűlőben bizonyára nem fog csalódni. Az étterem nőnapi menüje minden igényt kielégít.
Levesek:
- tyúkhúsleves;
- karfiolkrémleves, magvakkal.
Főételek:
- sült kacsacomb, túródudli, szilva ragu;
- branzino filé, roppantott burgonya, spenót, citrusos vajmártás.
Desszertek:
- Dűlő házi krémes, sós karamell, gyümölcsök;
- csokoládétorta, gyümölcsökkel.
A menüsor szabadon összeállítható, melynek ára: 8 500 Ft/fő + ami mellé jár egy pohár pezsgő ajándékba. Asztalt az alábbi számon lehet foglalni: 70/333 1992, illetve az
Spárga, csirke, túrós a Mátra lábánál
Idén a nemzetközi nőnap alkalmából a gyöngyösi Bori Mami konyhája is 3 fogásos különleges menüsorral áll vendégei rendelkezésére március 8. és 12. között. „Szeretnénk megemlékezni a hölgyek különleges szerepéről és jelentőségéről az életünkben, és azt is szeretnénk hangsúlyozni, hogy a hölgyek mennyire fontosak a világban” – vallja az étterem vezetése.
Az alábbi menüsor várja majd a szerelmeseket, párokat, családokat.
Leves: spárgakrémleves, hollandi hab – 2 950 Ft;
Főétel: tanyasi csirke supreme, burgonya, medvehagyma – 5 450 Ft;
Desszert: Rákóczi túrós – 2 850 Ft.
További információt kérni, illetve asztalt foglalni az alábbi elérhetőségeken lehetséges:
+36 30 830 9343; http://borimami.hu/asztalfoglalas/
Kétezer mandulafa virgába borul
„Szeretünk úgy gondolni a Casa Christa Agriturismora, hogy itt, mindennap kicsit nőnap van. Hiszen a hozzánk érkező hölgyek, gyakran érzik úgy, hogy «megérkeztem, el sem szeretnék innen menni». Számunkra pedig mindig öröm, ha más is megérzi a birtok szellemét, amit mi is nap, mint nap átélünk, azaz hogy jó itt lenni” – emelik ki a nőnap kapcsán a balatonszőlősi Casa Christa vendéglátói.
A nőnap alkalmával szeretnének kicsit még több figyelmet fordítani a hozzájuk látogató hölgyekre. A birtok területén található Michelin Bib Gourmand díjas a la carte étterem különleges ajánlatokkal várja a nőnapot követő teljes hétvégén a hölgyeket. A nőnapon nemcsak a birtok, de a természet is meglepetéssel készül, hiszen a kétezer mandulafa éppen virágba borul majd.
Aki pedig ezt a néhány napot a kikapcsolódásra, feltöltődésre szánná, megajándékozná párját, vagy saját magát, a Casa Christa ajánlja pihenésre átalakított présházait.
A birtok 5 hektáron terül el, várva azokat, akik kicsit elrejtőznének a mindennapok zaja elől a természetben, és balatoni panorámában gyönyörködve élveznék az első tavaszi napsugarakat. A még hideg estéken a lazításhoz a Casa Christa házak mindegyikében szaunák várják a felmelegedni vágyókat.
Foglalás:
Rózsa és csokoládé különleges párosa
A tatai Malom és Kacsa Bisztró és Rendezvényház nevét az otthonául szolgáló két vízi malom után kapta, melyek műemlékként gazdagítják az Öreg-tó parti sétányát. A terekben találkozik ódon és a modern, ötvözve a hagyományok megőrzését a korszerűségnek. Az étterem két részből áll: a belső bisztróból és a nyitható üvegfalakkal épített pergolából. Csodás miliő kültéren és belső tereinkben egyaránt.
A bisztró neves séfje garantálja a kulináris élményeket – melyet az Öreg-tó panorámája tesz teljessé. Tóth Tivadar a nőnap alkalmából igazán különleges desszerttel készül: mi is lehetne szebb meglepetés, mint a csokoládé és az illatos rózsa párosa. A rózsaszirom, a csokoládé és a rózsavíz tökéletes összhangja alkot egyedi nőnapi desszertet.
A bisztró felett szállás is található azok számára, akiket Tatán marasztal a szép környezet illetve, akik előre tudják, nem elég a tatai élményből egy nap. Utóbbiak számára a Lilik 1 és Lilik 2 elnevezésű apartmanok nyújtanak tágas (80m2) teret. A jól felszerelt lakosztályokból lenyűgöző látvány tárul a vendégek elé, amint az Öreg-tóban, a tatai várban vagy az Eszterházy-kastélyban gyönyörködnek.Rendezvények helyszínül három tágas terem, valamint két nagy méretű terasz szolgál – felkínálva a választás lehetőségét a meghittebb együttlétre, vagy a nyitott, tóra néző panoráma élvezetére. A termek 100 fő ellátására alkalmasak, technikai felszereltségük magas színvonalú (a nőnapon kívül alkalmasak vállalati tréningek, konferenciák, csapatépítések, családi rendezvények megrendezésére is). A ház séfje garantálja a kulináris élményeket, legyen szó svédasztalos, tálszervizes vagy tányérszervizes tálalásról.
Asztalfoglalás: +36203214664
Szállásfoglalás:
Rendezvények: +36203566275
Web: www.malomeskacsa.hu
Megidézik a búgó hangú dívát
Akik igazi különlegességgel kedveskedne nőnapon szeretteinek, azoknak a kecskeméti Spaletta étterem március 11-i (szombat) zenés életrajzi darabját ajánljuk, amely egy különleges nő, Karády Katalin életéről szól. A Bán Zsófia EL! Karádyáda, zenés életpróba című darabot Fullajtár Andrea előadásában tekinthetik meg az érdeklődők.
Az előadás Karády Katalin rendkívüli művészi karrierjének, a háború alatt tanúsított bátorságának és emberségének kíván emléket állítani, abban az élethelyzetben, amikor az emigrációt választja. Zongorán közreműködik Wagner-Puskás Péter, a darab rendező Pelsőczy Réka.
A 19.30 órakor kezdődő előadásra 8 500 forintba kerül egy jegy, amely tartalmaz egy pohár pezsgőt is. Az étterem természetesen megújult a la carte étlapjával is várja a kultúra és gasztronómia iránt egyaránt érdeklődőket. Weboldal: www.spalettaetterem.com
Steak minden mennyiségben
A balatonvilágosi Lavenderben már régi hagyomány, hogy nőnap alkalmából igazi tavaszi meglepetéssel készülnek a hölgyeknek, akik egy hétvégén 09. és 12. között az étlapon nem szereplő alapanyagokkal, szezonális kincsekkel találkozhatnak.
Az uraknak remek ajándékötlet a március 17-én 19 órakor megrendezendő „Vála-steak 4.0, azaz steakekkel a világ körül” elnevezésű rendezvény. Azok a vendégek, akik jártak korábban az étterem steakvacsoráján, már tudják, hogy erre az eseményre érdemes éhesen érkezni, ugyanis ez az ételek nem kínálhatók aprócska kostolófalatkaként. Az étterem egy-egy eseményén összesen 1-1,2 kg hús kerül egy vendég tányérjára a vacsora 2-3 órája alatt. Az eseménysorozat legújabb állomásának koncepciója: Magyarország vs. Dél-Amerika, amelyet igazi gasztronómiai élménnyé egy steakszakértő előadása avat.
Sokszor hangzik el vendégeik részéről a kérdés, amikor az érlelőhűtő előtt állva válogatnak a prémium marhahúsok közül, hogy „mi a különbség a különböző húsok íze között?” Ennek a rendezvénysorozatnak éppen az a lényege, hogy egy tányéron lehessen összekóstolni a világ különböző pontjáról származó, eltérő marhafajták azonos részeit. Ennél egyszerűbben nem lehet viszonyítani ételt az ételhez.
A fogásokhoz kiváló borokat választhatnak – opcionálisan –, de természetesen lehetőség nyílik csak egy kedvenc bor kortyolgatására is a borlapról.
Borsor:
- A kezdő fogáshoz: Takler – Trió
- A Hátszínhez: St. Andrea – Csakegyszóval pinot noir
- A Rib-Eye-hoz: Tormaresca – Torcicoda primitivo
- A Bélszínhez: Kaiken – Ultra malbec
- A +1 tételhez: Katarzyna – Merlot-malbec
Amennyiben a közlekedésben aktívan résztvevők a zéró tolerancia jegyében kénytelenek lennének a borfogyasztást mellőzni, az étterem biztosít emeletén fűtött, 2 ágyas, pótágyazható panziószobát, így nem kell lemondani a borfogyasztásról, s egy másnapi, könnyed reggeli után, kipihenten ülhet a sofőr a volán mögé.
Ahogy eddig is minden alkalommal gondoltak a steaket nem kedvelő családtagra, barátra, kísérőre, nincs ez másként most sem. Alternatív ételsoruk erre az estére: padlizsántekercs, pirított dió; sütőtökkrémleves, grillezett kecskesajt; tokaji hízott libamáj, roppanós alma, burgonyakrém; csokoládészuflé; sajtválogatás a Judik sajtműhely termékeiből, dió, szőlő.
Részvételi díjak:
steak menü: 34.900.- Ft + 12% szervízdíj;
kísérő menü: 24.900.- Ft+ 12% szervízdíj;
borsor: 6.990.- Ft + 12% szervízdíj;
panziószoba 2 főre 1 éjszakára reggelivel: 22.000 Ft + IFA, a‘la carte reggelivel.
Foglalást a rendezvényre 15 000 Ft/fő foglaló befizetésével tudnak fogadni.
Honlap: https://lavender.hu/ ; telefonszám: +36 30 995 8545.
Kacsamáj, tyúkpaprikás egy kis zenével
A gyöngyösi Bori Mami kicsit tovább is gondolta az ajándékozás lehetőségét, és március 17-ére egy különleges programot ajánl. A Zoller Zsolt Piano fellépésével folytatódik a vendéglátóhely zenés estek sorozata, az alkalomra magától értetődően külön menüssorral is készül az étterem.
Előétel: kacsamáj, mazsola, kalács.
Főétel: gyöngytyúkpaprikás, specli, uborka.
Desszert: somlói galuska.
A belépőjegy ára, amely az étkezést is magába foglalja: 15 950 Ft. Információ és asztalfoglalás: +36 30 830 9343; http://borimami.hu/asztalfoglalas/