Skip to main content

Van-e jövője a borturizmusnak Magyarországon?

| Sárréti Anita | Hírcsokor

Mi a siker útja a pincétől a fogyasztó poharáig? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik a BorÉRT Borturisztikai Konferencia és Bortúra január 26-án, amelyet ötödik alkalommal rendeznek a Vajdahunyadvárban.

Magyar és külföldi szakemberek egybehangzó véleménye, hogy a fogyasztók nem bort, hanem élményt keresnek, ezért látnak egyre többen kiemelkedő lehetőségeket a borturizmusban. Az együttlét, a borélmények, a gasztronómia egyre szorosabban kapcsolódnak össze a bortermelők és a fogyasztók fejében. Erről is szó lesz Magyarország egyetlen, a borturizmust középpontba helyező tematikus konferenciáján, amelynek januér 26-án a Magyar Mezőgazdasági Múzeum ad otthont.

A BorÉrt Egyesület rendezvényén olyan programomal várják a látogatókat, melyben cél a bor és az élmény eredményes összekapcsolása. Az éves programsorozat nyitó állomása a borturizmussal foglalkozó esemény, ahol a szakmai érdeklődők mellett a borkedvelők is élményekkel, új ismeretekkel és kapcsolatokkal térhetnek haza. A szakmai kerekasztal beszélgetéseken pedig olyan témák vitatnak meg, mint a borágazatra, borturizmusra jutó források köre.

borért2023 03

A konferenciára a belépés ingyenes, de a terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött. Kiemelt cél a fiatalok megszólítása, ezért a tematikus nap szervezői a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködve a korábbi évekhez képest még szélesebb körben és kedvezményt kínálva szólítják meg a diákokat.

A szakmai kerekasztalt követő BorTÚRÁN (amely díjköteles) az érdeklődők kiváló borokat kóstolva ismerkedhetnek meg számos borvidékünk boraival. A kóstoló során lehetőség nyílik számos pincészet, határon túli termelők borainak, gasztronómiai és egyéb termékeinek megízlelésére, évjáratok megismerésére, kötetlen beszélgetésre, kapcsolatok építésére. A kiállítók folyamatosan bővülő listájáról a koccintas.hu honlapon tájékozódhatnak.

Fotó: BorÉRT

Címkefelhő