Skip to main content

Elvis zsetonja csak a kezdet volt

| Gourmet Riporter | Kés, Villa, Iránytű

Az elmúlt hetekben zajlott a Budapest Varieté őszi műsorfolyama, a Vegas a Show, amelyre egy alakjában, ízében egyaránt egyedi desszert is készült. A zsetont imitáló édességbe Elvis Presley kedvencei közül válogatott Rezneki Zoltán cukrász, így került banán, mogyoróvaj mellé egy kis pirított bacon is. 

 

Idén ősszel Las Vegasba repítette a közönséget a Budapest Varieté műsora. Az egyedülálló előadás, Vegas a Show címmel október elején volt látható a Ram Színház Színpadán.

A hazai Varieté megteremtői, Eötvös Krisztina és Richter Szebasztián idén is egy Magyarországon még sosem látott show-t állított össze. Külföldi és hazai sztárfellépők kápráztatták el a nézőket. Bemutatkoztak a monte-carlói, kínai, és franciaországi Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjazottjai, és természetesen hazai tehetségek is emelték a produkció fényét.

varieté 02

Ám minket nem csak a varieté érdekelt, hanem egy különleges desszert is, amit –utalva a műsor címére – Las Vegas és Elvis Presley ihletett, s amelyet már az előadás előtt felszolgáltak. A zseton alakú desszert nemcsak küllemében, de összetevőiben is egyedülállónak számított. „Vegas, rulett, zseton, Elvis, ez volt az asszociációs lánc, így állt össze a fejemben a desszert” – nyilatkozta a Trendfm-nek Rezneki Zoltán, a Danubius Hotels központi cukrászatvezetője.

Az alkotóelemek a zenész kedvenceiből kerültek ki, amelyek a mogyoróvaj, a banán és a pirított bacon. Bár utóbbira sokan felkaphatják a fejüket, de a cukrász szerint bacont fölhasználni az édességekben ma divattá vált. A Varieté-estre barna cukorban pirította meg bacont, ami csokoládémártást is kapott. Egészen különleges ízű kreáció született.

varieté 01

A Budapest Varieté 2023-ban visszatér, akit érdekel az új műsor és ételsor, iratkozzon fel VIP hírlevelükre és értesüljön elsőként a jövő évi előadásuk időpontjairól.

 

Fotó: Danubius, GR

 

Címkefelhő