Nélkülöző szakmabelieket vendégelnek meg

A több éttermet, köztük a Michelin-csillagos Babelt is működtető KIOSK csoport és a Segítő Angyalok Alapítvány melegétellel támogatja a munkájukat elvesztett vendéglátósokat. Eddig négyezer adagra elegendő felajánlást gyűjtöttek össze, és várják a további nagylelkű adományokat.

 

A vendéglátósoknak szinte senki nem segít, miközben maguk grátisz ételt szállítanak az egészségügyi dolgozóknak, segítenek árvaházaknak, illetve egyéb szervezetknek – mondta a Facebook-oldalán közzétett videóban Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK csoport tulajdonosa. Rámutatott: több tízezer ember került utcára az elmúlt hónapokban, akik egyhamar nem is fognak visszakerülni a szakmába. Kifejtette, hogy egyelőre teljes a bizonytalanság, nem tudható, mikor nyithatnak ki újra a fővárosi vendéglátóhelyek, terasszal vagy a nélkül, jöhetnek-e turisták az országba vagy nem, ha igen, mikortól. 

kiosk angyal 01

Hlatky-Schlichter Hubert

Mi is kivéreztetve küzdünk az életben maradásért, és a lehető legtöbb munkatárs megtartásáért – mondta a tulajdonos, megemlítve, hogy a márciusi bezárás óta saját futárszolgálatot indítottak, valamint webshopot, alkalmazást fejlesztettek. –Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy rövid idő alatt mennyire a feje tetejére állt az iparágunk – hangsúlyozta Hlatky-Schlichter Hubert. Aláhúzta: a vendéglátás mellett sokakat érint a válság a turizmusban, a beszállító- és a rendezvényszektorban egyaránt. Munka és bevétel hiányában lassan az anyagi tartaléka végére érnek a munkanélkülivé vált emberek. Ezért úgy gondolták, hogy a leginkább érintetteknek meleg vacsorát biztosítanának, létrehozták a KIOSK Angyalt (www.kioskangyal.hu), ahol adakozni lehet a vendéglátós kollégáknak. 

Ugyanitt igényelhetnek a rászoruló, munka nélkül maradt vendéglátósok melegételt. – Ezt most nem kell szégyellni, az a fontos, hogy egy gonddal kevesebb legyen mindazoknak, akiknek nincs állásuk, vagy éppen kemény fizikai munkát végeznek, de nem a szakmájukban – emelte ki Hlatky-Schlichter Hubert, hozzáfűzve, hogy a felajánlott ételt fogyasztja a csoport minden munkavállalója is. A jelentkezés regisztrációhoz kötött, az átvételi pontot az étterem biztosítja a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett: szabadtéren, maszkban és kesztyűben lehet átvenni a napi ételadagot.

kiosk angyal 02

A Segítő Angyal alapítvánnyal közösen indított misszióban eddig négyezer adag ételt finanszíroztak meg. A vendéglátásban dolgozók azok, akik eddig másokat kiszolgáltak, szívből adtak, most elérkezett az idő, hogy támogassuk őket és visszaadjunk valamit a sok boldog percből, finom falatból, amit nekik köszönhetünk, érvelt Hlatky-Schlichter Hubert. A projekt digitális felületén keresztül, a www.kioskangyal.hu oldalon bárki gyorsan és egyszerűen járulhat hozzá a misszióhoz. – Az élet szép, bár most talán kevésbé, de reméljük, hogy ezzel a kezdeményezéssel is újra azzá tudjuk tenni – zárta gondolatait Hlatky-Schlichter Hubert.

Fotó: Kiosk

 

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017