Reflektor

Kecskesajtos szürkemarha-hamburger házi szörppel

Hiánypótló rendezvénynek adott otthont a Szentendrei-szigeten található Tahitótfalu, ahol az első Tanyán élő családok országos találkozójára került sor. A Magyar Családi Gazdaság és az Eurázsiai Összefogásért Alapítvány által rendezett eseményre az ország minden tájáról érkeztek tanyán élő családok.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Agyas leves mangalicatöpörtyű fagyival

Mi történne, ha a séfek beleszólhatnának a hentesek munkájába? Akik kíváncsiak voltak rá, meg sem álltak Megyaszóig, hogy részt vegyenek a Harangod-Mag Kft., Mangalica, a fülétől a farkáig címmel interaktív eszmecseréjén. A cég azért invitálta a prominens vendéglátósokat Borsodba, hogy megismerje véleményüket, mi több, kifejezetten igényt tartott meglátásaikra.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Csak a minőség, a konyha színvonala számít

Ha egy éttermet a bezárása miatt nem lehetett meglátogatni, akkor a véleményünket fenntarthatjuk a válság előtti ételek alapján, és ezt kifejezetten megemlítjük az útmutatóban – közölte érdeklődésünkre Gwendal Poullennec, a Michelin útmutatóinak nemzetközi igazgatója. Azt is elárulta, a cég célkeresztjében további régiók is szerepelnek. Így gasztronómiai szakértőik nem csak Budapestre koncentrálnak, azt is figyelemmel kísérik, mi történik az országban.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

A résekbe már elhelyezték a magokat

A Kenyérlelke fesztivált azért rendeztük meg idén is, hogy megünnepelhessük az ember és a természet kapcsolatát – mondta portálunknak Vajda József pék, az esemény egyik szervezője. A Pékműhely tulajdonosa szerint sokakat még mindig nem érdekel, mit esznek, csak az, hogy ehessenek. Azt is elmondta, miért tartja rendkívül hasznosnak, hogy a karantén alatt rengetegen kezdtek kenyeret sütni otthonukban.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Pazar szendvicsekkel várja a vendégeket Tunyi és csapata

Több civil szervezet együttműködésben nyílt újra a Jupiter food truck a Nyugati pályaudvar mellett. A Jupiter nem egyszerűen egy lakókocsi, amely gyorsételeket kínál, munkatársai között ugyanis többen fogyatékossággal élnek. Lelkesek, csillog a szemük a boldogságtól, már csak ezért is érdemes náluk megkóstolni egy raclette-t. Ami nem mellesleg bitang finom.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

„A hármassal kezdődő ár a fájdalomküszöb”

Nem kedvezett a fine dining vonalnak a koronavírus-járvány, amely vélhetően nagyon megtépázza e szegmenst – mondta portálunknak Gendur András, a budapesti La Perle Noire tulajdonosa. A házhoz szállításra áttérő éttermek szerinte ellehetetlenítették az erre szakosodott szolgáltatókat. Ugyanakkor tapasztalt pozitívumot is az elmúlt hónapokban: vidéken egyre több a jó étterem, és a szakma sok esetben nagyon összefogott. 

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Befellegzett az egyszer használatos műanyagoknak

Az Országgyűlés legutóbbi ülésnapján felhatalmazást adott a kormánynak arra, hogy rendeletben tiltson be számos egyszer használatos műanyag terméket. A képviselők egyhangúlag fogadták el a kabinet erről szóló javaslatát. A Greenpeace Magyarország szerint most a legfontosabb feladat, hogy a kormány biztosítsa, hogy az egyszer használatos zacskókra kiszabott termékdíjat a kereskedők nem építik bele az élelmiszerek árába.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Ellenőriztessük gyakrabban fogainkat, hogy megelőzzük a bajt!

A fogazat épsége és egészsége elsődleges fontosságú az életminőség szempontjából, hiszen ha rosszak a fogak, az számos kellemetlenséget, fájdalmat és akár súlyosabb egészségügyi kockázatot is jelenthet – figyelmeztet Dr. Győrfi András, Smile Designers fogorvosi rendelő tulajdonosa. A hiányos fogazat az ételek megrágását hátráltatja, és ezzel az emésztést károsítja. A szuvasodás okozta fogbetegségek, valamint az ínygyulladás pedig gócként akár más szervek egészségét is veszélyeztetik.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Kevesebb bort ittak a magyarok a karanténban

 

Megsínylette a borász ágazat (is) az új koronavírus-járvány miatti korlátozásokat. Eltűntek a turisták, a karantén ideje alatt kevesebb bort fogyasztottak az emberek. Mindez jelentősen csökkentette a pincék bevételeit, akad olyan vállalkozás, ahol szinte száz százalékos a veszteség. A történtek után a pincészetek óvatosabbak, az egyik ismert borász még birtoktesteket is elad a hatékonyabb működés érdekében. A kialakult helyzetben a termelők számítanak az állam támogatására.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

„Ma nyit a kedvenc éttermünk, ott a helyünk”

Csak a vészhelyzet kihirdetése után pár nappal, már otthon ért bennünket a valódi sokk, amikor tudatosult bennünk: nem volt olcsó mulatság a leállás – fogalmazott portálunknak Deli János és Kerekes „Sandro” Sándor, a budai Gléda vendéglő két tulajdonosa. Ugyanakkor a karantén hónapjai alatt olyasmivel is foglalkozhattak, amivel korábban nem, számos új recept éppen a vészhelyzet alatt született meg, amelyek az új étlapra is felkerültek.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017