Reflektor

Zöld dióval készül az Angyali bejgli

Pisztáciát, tökmagot, kávét, de még vörösbort is felhasználtak a cukrászok süteményeik elkészítéséhez az első alkalommal kiírt Év Bejglije versenyen. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén hagyományteremtő céllal hirdette meg a versengést, amelyen három kategóriában mérhették össze tudásukat a cukrászok.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Damniczki Balázs: „Készítsünk magyar süteményeket, de bitang jól!”

Sütött Will Smithnek születésnapi tortát, a mai napig egy ország kedvence a Somlói revolúcióra keresztelt desszertje, amivel elnyerte a Magyarország tortája címet. Damniczki Balázs kísérletezett zöldséges fagyikkal, és az Év fagylaltja versenyen is számos díjat söpört be. Csoda, ha órákig tudna beszélni a jeges finomságról? A fehérvári mestercukrász úgy látja: a honi cukrászelit öles léptekkel eredt a világ élvonalát jelentő franciák nyomába, ám a többség fejéből a mai napig nem sikerült kiverni: a margarinnal készülő édességet nem nevezhetjük dobostortának.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Szendi Gábor: „Mindenkinek az az álma, hogy teleehesse magát”

Volt programozó-matematikus, író, dramaturg, pszichológus, manapság a paleo étrend honi zászlóvivője. Szendi Gábor álláspontját soha nem rejti véka alá, nézeteit lehet szeretni vagy nem szeretni, de azt nem árt tudni: véleménye mindig tudományos kutatásokon alapul. – A nyugati táplálkozás következtében bárki megbetegedhet, csupán a genetikán múlik, ki igen és ki nem – vélekedik. Hosszú és tanulságos interjú következik, amiből azt is megtudhatja: mi a közös a koronavírusban és a daganatos betegségekben.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Kecskesajtos szürkemarha-hamburger házi szörppel

Hiánypótló rendezvénynek adott otthont a Szentendrei-szigeten található Tahitótfalu, ahol az első Tanyán élő családok országos találkozójára került sor. A Magyar Családi Gazdaság és az Eurázsiai Összefogásért Alapítvány által rendezett eseményre az ország minden tájáról érkeztek tanyán élő családok.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Agyas leves mangalicatöpörtyű fagyival

Mi történne, ha a séfek beleszólhatnának a hentesek munkájába? Akik kíváncsiak voltak rá, meg sem álltak Megyaszóig, hogy részt vegyenek a Harangod-Mag Kft., Mangalica, a fülétől a farkáig címmel interaktív eszmecseréjén. A cég azért invitálta a prominens vendéglátósokat Borsodba, hogy megismerje véleményüket, mi több, kifejezetten igényt tartott meglátásaikra.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Csak a minőség, a konyha színvonala számít

Ha egy éttermet a bezárása miatt nem lehetett meglátogatni, akkor a véleményünket fenntarthatjuk a válság előtti ételek alapján, és ezt kifejezetten megemlítjük az útmutatóban – közölte érdeklődésünkre Gwendal Poullennec, a Michelin útmutatóinak nemzetközi igazgatója. Azt is elárulta, a cég célkeresztjében további régiók is szerepelnek. Így gasztronómiai szakértőik nem csak Budapestre koncentrálnak, azt is figyelemmel kísérik, mi történik az országban.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

A résekbe már elhelyezték a magokat

A Kenyérlelke fesztivált azért rendeztük meg idén is, hogy megünnepelhessük az ember és a természet kapcsolatát – mondta portálunknak Vajda József pék, az esemény egyik szervezője. A Pékműhely tulajdonosa szerint sokakat még mindig nem érdekel, mit esznek, csak az, hogy ehessenek. Azt is elmondta, miért tartja rendkívül hasznosnak, hogy a karantén alatt rengetegen kezdtek kenyeret sütni otthonukban.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Pazar szendvicsekkel várja a vendégeket Tunyi és csapata

Több civil szervezet együttműködésben nyílt újra a Jupiter food truck a Nyugati pályaudvar mellett. A Jupiter nem egyszerűen egy lakókocsi, amely gyorsételeket kínál, munkatársai között ugyanis többen fogyatékossággal élnek. Lelkesek, csillog a szemük a boldogságtól, már csak ezért is érdemes náluk megkóstolni egy raclette-t. Ami nem mellesleg bitang finom.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Gendur András: „A hármassal kezdődő ár a fájdalomküszöb”

Nem kedvezett a fine dining vonalnak a koronavírus-járvány, amely vélhetően nagyon megtépázza e szegmenst – mondta portálunknak Gendur András, a budapesti La Perle Noire tulajdonosa. A házhoz szállításra áttérő éttermek szerinte ellehetetlenítették az erre szakosodott szolgáltatókat. Ugyanakkor tapasztalt pozitívumot is az elmúlt hónapokban: vidéken egyre több a jó étterem, és a szakma sok esetben nagyon összefogott. 

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Befellegzett az egyszer használatos műanyagoknak

Az Országgyűlés legutóbbi ülésnapján felhatalmazást adott a kormánynak arra, hogy rendeletben tiltson be számos egyszer használatos műanyag terméket. A képviselők egyhangúlag fogadták el a kabinet erről szóló javaslatát. A Greenpeace Magyarország szerint most a legfontosabb feladat, hogy a kormány biztosítsa, hogy az egyszer használatos zacskókra kiszabott termékdíjat a kereskedők nem építik bele az élelmiszerek árába.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017