Reflektor

Kevesebb bort ittak a magyarok a karanténban

 

Megsínylette a borász ágazat (is) az új koronavírus-járvány miatti korlátozásokat. Eltűntek a turisták, a karantén ideje alatt kevesebb bort fogyasztottak az emberek. Mindez jelentősen csökkentette a pincék bevételeit, akad olyan vállalkozás, ahol szinte száz százalékos a veszteség. A történtek után a pincészetek óvatosabbak, az egyik ismert borász még birtoktesteket is elad a hatékonyabb működés érdekében. A kialakult helyzetben a termelők számítanak az állam támogatására.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

„Ma nyit a kedvenc éttermünk, ott a helyünk”

Csak a vészhelyzet kihirdetése után pár nappal, már otthon ért bennünket a valódi sokk, amikor tudatosult bennünk: nem volt olcsó mulatság a leállás – fogalmazott portálunknak Deli János és Kerekes „Sandro” Sándor, a budai Gléda vendéglő két tulajdonosa. Ugyanakkor a karantén hónapjai alatt olyasmivel is foglalkozhattak, amivel korábban nem, számos új recept éppen a vészhelyzet alatt született meg, amelyek az új étlapra is felkerültek.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Kapott egy kis haladékot a műanyagzacskó

Később dönt a parlament az egyszer használatos műanyagok betiltásáról, mert a munkahelyek védelme jelenleg megelőzi a környezetvédelmi intézkedést. A cégek azonban nem ülnek karba tett kézzel, akad olyan vállalkozás, amely egyes terméket már ki is vezetett kínálatából. Ám hogy mi lesz a zöldségek csomagolására használt nejlonokkal, egyelőre még kérdés.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

15 film, amit mindenképp látnia kell! (2. rész)

Tegnap az általunk javasolt lista első felét vettük sorra, amelyek között akadt humoros, szívszorító, megdöbbentő ajánlat egyaránt. Most a „krémet” lajstromozzuk, amely talán még inkább figyelemre érdemes. Hiszen nemcsak a ma újra a figyelem középpontjába került helyi termelők, de a gasztronómia csúcsát jelentő Michelin-csillagos éttermek világába is betekinthetünk.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

„A kiszállítás nem igazán a cukrászdák műfaja”

Idén is lesz Magyarország Tortája, de hogy augusztus 20-án megkóstolhatja-e a nagyközönség a Várkert Bazárban, egyelőre kérdéses – mondta portálunknak adott interjúban Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője. A járvánnyal kapcsolatban leszögezte: megközelítőleg sem lehet még megbecsülni, mekkora kárt szenvedett el az ágazat.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

15 film, amit mindenképp látnia kell! (1. rész)

Hogy meddig tartanak még az új koronavírus miatt elrendelt korlátozások, egyelőre (legalábbis a fővárosban) nem tudható. De hogy az otthonukba szorult, gasztronómia iránt rajongó ezrek se maradjanak program nélkül, összeállítottunk egy listát azokról a filmekről, amit véleményünk szerint mindenképp meg kell nézniük. Ha nem a karantén ideje alatt, akkor bármikor.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Nélkülöző szakmabelieket vendégelnek meg

A több éttermet, köztük a Michelin-csillagos Babelt is működtető KIOSK csoport és a Segítő Angyalok Alapítvány melegétellel támogatja a munkájukat elvesztett vendéglátósokat. Eddig négyezer adagra elegendő felajánlást gyűjtöttek össze, és várják a további nagylelkű adományokat.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Versenytársat kaptak a házhoz szállító cégek

 

Az új koronavírus-járvány miatt egyre többen rendelnek ételt, élelmiszert otthonukba. Nem meglepő, ha olyan világcégek is meglátták a piaci lehetőséget, mint a taxiflottájáról ismert Bolt. A cég Bolt Food Magyarország néven pár napja indította el ételfutár szolgáltatását, a piacon kialakuló versennyel vélhetően a fogyasztók járnak majd jól.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

"Ha lekapcsoljuk a lámpát, a sötétben egy idő után újra látni kezdünk"

Nem szabad össze-vissza posztolgatni, fontos a stratégia és a rendszeresség – javasolja a magyar vállalkozásoknak a válság idejére Perl Andrea branding- és kommunikációs szakértő. Kreatív ügynöksége, amely nívós nemzetközi ügyfélkörrel rendelkezik, 15 éve mutatja meg, hogyan lehet egy üzenetet tisztán, egyedien és hatékonyan eljuttatni a célcsoporthoz.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Ezrével visznek pizzát és gyrost az egészségügyi dolgozóknak

A járványhelyzet miatt egyre több felajánlás érkezik a cégek részéről, hogy támogassák az egészségügyben dolgozókat. Több hete zajlik a jótékonysági akció a Baptista Szeretetszolgálatnál is, ahol Baricz Dezső, programvezető munkatársaival és önkénteseivel együtt járja az intézményeket. Legutóbb Tóth Andi énekes is örömmel állt az akció mellé.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Konyhakiállítás, ahol szárnyalhat a fantáziája

Érintésre nyíló borhűtő, gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap: a 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, amelyekkel korábban még soha. Ha önt is izgalommal tölti el minden, ami a konyhában megtörténhet, látogasson el az ország egyetlen konyhai nagykiállítására február 28. – március 1. között a Budapest Arénába!

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017