Skip to main content

Ismerje meg a sajtkészítés fortélyait!

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

szega miniHuszonöt ország több mint 400 sajtkülönlegességét és kiváló borokat kóstolhatnak, akik ellátogatnak október 19-én a SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválra. Az eseményen képet kaphatnak a hazai sajtmanufaktúrák termékeiről is.

 

A budaiFolyondár Sportközpontban rendezendő II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztivál lehetőséget biztosít a sajtimádók, a gasztronómia szerelmesei és a kíváncsi érdeklődők számára, hogy megismerjék a legfinomabb külföldi és hazai sajtokat, miközben formálódhat ízlésük. A sajtok mellett helyet kapnak Magyarország kiemelkedő borrégióinak különlegességei is, amelyek nélkülözhetetlenek a finom sajtokhoz. Mindemellett a szervezők szakmai előadásokkal és színvonalas koncertekkel készülnek, hogy minden kikapcsolódni vágyó megtalálja a számára legérdekesebb programot. szega 02

Felgyorsult világunk negatív hatásaként sokszor szembesülünk azzal, hogy a mai gyerekek nem tudják, miként kerül a tej, a kenyér és a hús az asztalra. A tejre és sajtra vonatkozóan ebben fogunk nagy segítséget nyújtani, játékos formában – árulta el Gábossy Ádám, az esemény főszervezője. Közölte: a kicsik nem csupán a sajtkészítéssel ismerkedhetnek meg, hanem a tejet adó állatok életével is.

szega 04

Megismerhetik a sajt útját a legelőtől az otthonukig, emellett jelmezes animátorok segítségével speciális, mezítlábas ösvényen – ami különböző növényféléből, illetve fűből, lóheréből, szénából áll – juthatnak el az istállóba. Tehénfejő versenyen mérhetik össze tudásukat, és a sajtkészítés egyes lépéseinek imitálásával kis sajtkorongokat is készíthetnek.

Fotó: Juhász Tibor

 

Címkefelhő