Skip to main content

Szálláshellyel bővül a Kistücsök

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

kistucsok miniSzállodaépítésbe kezd a balatonszemesi Kistücsök étterem, Csapody Balázs tulajdonos elmondta, a munkálatok heteken belül elindulnak. Az étterem tulajdonosa már most azon dolgozik, hogy 2020 őszére, az építkezés befejezésére, meg tudja tölteni a szállodát a magyar gasztronómia és borkultúra iránt érdeklődő hazai és nemzetközi turistákkal.

 

Ezért Csapody Balázs a közelmúltban az olaszországi Friuli tartományban járt, a régióval ugyanis évek óta remek kapcsolatot ápol a vendéglő. A tartomány lakossága igen mobilis, ha gasztronómiáról van szó, sokat utaznak Stájerország déli részérre, Szlovéniába, Maribor környékére, de akár Horvátországba is. A tartományból 4-5 óra alatt elérhető a Balaton, Csapody Balázsék most azon dolgoznak, hogy olyan programcsomagokat állítsanak össze, amely vonzó lehet az olasz turisták számára is.

E programok között szerepel a tó körüli pincészetek látogatása, sajt- és lekvármanufaktúrák felkeresése, ahogy rendeznek majd különböző főző show-kat is. Fontos szempont, hogy a programok akkor is élvezetesek legyenek a turisták számára, amikor a Balaton nem a fürdőzésről szól.

kistücsök

Csapody Balázs egyértelműen igennel felelt arra a kérdésünkre, hogy a magyar gasztronómia tud-e a kulinária egyik őshazájából érkező, hozzáértő vendégkörnek is érdekességgel szolgálni. – A legfontosabb, hogy a jó szállás és kiváló étkezési lehetőségek mellett érdekes kiegészítő programokkal tudjuk majd fogadni a gasztroturistákat – fogalmazott az étteremtulajdonos, aki nemcsak a hazai, hanem a talján, az osztrák, a szlovén és a horvát vendégekre is számít.

Fotó: Kistücsök

 

Címkefelhő