Skip to main content

Kínában is lesz Costes Downtown

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

Gerendai miniA Michelin-csillagos magyar éttermet egy most épülő mesterséges szigetre hívták meg ötven Michelin-csillagos étterem egyikeként. A hírek szerint Gerendai Károly tulajdonos már aláírta a szerződést, az üzlet nyolc évre szól.

 

A dél-kínai Hainan mellett épülő mesterséges sziget területe több mint 940 hektár, csaknem tízszer akkora, mint a budapesti Városliget, és 2020-ra tervezi az átadást a beruházó Evergrande-csoport – írta a Világgazdaság. A dubaji Pálma-szigetekhez hasonló beruházás költsége meghaladja a 24 milliárd dollárt, amiből a világ legnagyobb konferencia-központja, egy hétcsillagos és 58 felső kategóriás hotel, 28 múzeum, luxuslakások és különböző szolgáltatást biztosító épületek épülnek, egyebek között kastélyszálló, bevásárlóközpontok, jégpálya, arborétum és amfiteátrum.Gerendai

A luxusszigeten nyolc gasztrosétány is épül, ezek egyikén kap helyet a „kínai” Costes Downtown. Az étterem 68 férőhelyes lesz, a magyar fél részéről 200 ezer eurós – nagyjából 64 millió forintos – beruházást igényel, ami a kiutazások és a kinti személyzet betanításának költségét teszi ki.

Ahogy Gerendai Károly a lapnak elmondta, a részleteken sok múlik, a szerződést olyan záradékkal írták alá, hogy ha a kért feltételek 80 százalékát nem teljesítik a fejlesztők, akkor a Costes Downtown egyoldalúan elállhat a megállapodástól. A magyar vállalkozót éppen a projekt megvalósításában rejlő kihívás vonzza, és teszi óvatossá is egyben – közölte a Világgazdaság.

 

Címkefelhő